Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARAMAĞARA KÖPRÜSÜ HAFTA SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

        SERVET YILDIZTEPE

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'ın Ağın ilçesinde yapımı devam eden 520 metre uzunluğunda Karamağara Köprüsü'nün hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

        Elazığ ile Ağın ilçesini birbirine bağlayıp, feribotla ulaşımı ortadan kaldırarak zaman kazandırıp, ulaşımı rahatlatacak olan 520 metre uzunluğundaki Karamağara Köprüsü'nün ikinci çalışmaları tamamlandı. Köprünün asfalt çalışması da dün gece sona ererken, bazı bariyer ve çizgilerin de Cuma gününe kadar bitirilerek, çalışmaların tamamlanması planlanıyor. Ağın İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, "Ağın Karamağara Köprüsü'nün sona yaklaştık. İkincil çalışmalar olan köprünün korkuluklarının, bariyerlerinin yapılması ışıklandırılması, asfaltlanması ve bağlantı yollarının yapılması hızlı bir şekilde gerçekleşti. Köprümüzde asfalt çalışmaları büyük aşamada tamamlandı. Tam anlamıyla hafta sonuna kadar bitimi hedefleniyor. Köprüde birkaç bariyer ve çizgiler dışında pek bir eksik kalmadı. Hafta içi kalan eksikleri tamamlayıp son rötuşları yapacağız. Köprümüz açılışa hazır hale gelecek" dedi.

        Karamağara Köprüsü, Nissibi, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin ardından Türkiye'nin 4. büyük çelik asma köprüsü konumunda.

        (SY-MP-Y)

        19.10.2015 12:29:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler