Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜNAY "ESKİŞEHİR BEYANNAMESİ"Nİ AÇIKLADI

        - AK PARTİ ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAYI EMİNE NUR GÜNAY:

        - "ESKİŞEHİR'İ REKABET ÜSTÜNLÜĞÜ OLAN ALANLARDA DESTEKLEYECEĞİZ"

        - "GENÇLİK, BUGÜNÜN ENERJİSİ, YARINLARIN DA TEMİNATIDIR"

        - "ÜRETİLEN PROJELERDE YEREL YÖNETİMLERLE BERABER ÇALIŞILMALI"

        KADİR ARSLAN

        ESKİŞEHİR (İHA) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Emine Nur Günay, gerçekleştirdiği basın toplantısında Eskişehir beyannamesini açıkladı. Günay, üretilen ve gerçekleştirilecek olan projelerde yerel yönetimlerle birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

        Köprübaşı semtindeki seçim koordinasyon merkezinde düzenlenen "Eskişehir beyannamesi"nin tanıtım toplantısında konuşan Emine Nur Günay, beyannamenin yüksek, istikrarlı ve kapsayıcı ekonomik büyümenin temel alındığı bilgi toplumu, çevre bilinci ve insan kaynağı odaklı bir yaklaşımla tasarlandığını belirtti. Eskişehir'in coğrafi konum, insan kaynağı ve teknolojik altyapı olmak üzere 3 önemli alanda ön plana çıktığını ifade eden AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Günay, Eskişehir'in lojistik avantajının İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlere kavşak noktasında olmasından kaynaklandığını bildirdi. İnsan kaynağını besleyen unsurun genç ve eğitimli nüfus olduğunu aktaran Günay, Eskişehir'in iki üniversitesi ile entelektüel birikimi ve girişimci ruhu ile seçkin bir insan kaynağına sahip olduğunu vurguladı.

        "ESKİŞEHİR TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ SANAYİ VE ÜRETİM MERKEZİDİR"

        Beyannamenin içeriği hakkında bilgiler veren Günay, "Eskişehir, Türkiye'nin önemli sanayi ve üretim merkezidir. Sektörel dağılıma göre sanayinin payı yüzde 30 ile Türkiye ortalamasının üzerindedir. Özellikle raylı sistemler, havacılık, dayanıklı tüketim malları ve savunma sanayinde önemli bir teknolojik altyapısı bulunmaktadır. Bu sektörleri destekleyen elektrikli makine ve teçhizat gibi yan sektörler de gelişmiştir. Rekabet üstünlüğü olan alanlarda teknoloji ve sanayi geliştirme merkezleri, kümelenmeleri ile Türkiye'nin örnek illerinden biridir. Eskişehir aynı zamanda verimli tarımsal üretime uygun toprak yapısı, bitkisel ve hayvansal ürünleri işleyen sanayi tesisleri, ihracat tarım ürünlerine uygun iklim ve toprağı, aktif çiftçi örgütleri ve tarım kooperatifleri ile tarımda potansiyeli yüksek bir bölgedir. 'Öncelikli dönüşüm Programı' kapsamında enerji, sağlık, havacılık, uzay, otomotiv, raylı sistemler, bilişim ve savunma öncelikli sektörler olarak belirlenmiş ve bu sektörlerde teknolojik ürün yatırımlarını desteklenmesi ve kümelenmelerin oluşturulması hedeflenmiştir. Özetle, Eskişehir hedeflenen ileri teknoloji ve orta-ileri teknoloji ürünleri için tam bir inovasyon ve Ar-Ge üretim üssü olma özelliğini taşımaktadır" dedi.

        "ESKİŞEHİR'İ REKABET ÜSTÜNLÜĞÜ OLAN ALANLARDA DESTEKLEYECEĞİZ"

        Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir'in aynı zamanda geleceğin de kurulacağı şehir olacağını ifade eden Emine Nur Günay, gençliği bugünün enerjisi, yarınların da teminatı olarak gördüklerini söyledi. Günay, "Eskişehir'de gençlere 'yenilikçi girişimcilik' bilincini vererek, başarılı başlangıç şirketleri oluşturabilmeleri için önlerini açacağız. Başarılı girişimcilerin finansal kaynaklara erişimini kolaylaştıracak melek yatırımcı ve girişim sermaye oluşumlarından meydana gelen ekosistemi oluşturacağız. Gençlerimize yeni istihdam alanları oluşturarak projeler geliştireceğiz ve yatırımları destekleyeceğiz. Nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için Eskişehir'in rekabet üstünlüğü olan alanlarda mesleki eğitim programlarını destekleyeceğiz, mesleki liseleri açacağız. Üniversitelerimizin teknoloji üreten ya da kullanan kurum ve kuruluşlarla stratejik işbirlikleri yaparak öğrencilerimizin staj yapmalarını ve üniversite/özel sektör projeleri üretmelerini destekleyeceğiz. Aynı zamanda lisansüstü eğitime önem veren, sanayi işbirliğine dayanan ve teknoparkların bulunduğu 'İleri teknoloji Üniversitesi' ile gençlerimize ihtisaslaşacakları eğitim alanları sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

        "EMEKLİLERİMİZ ESKİŞEHİR'DE DİLEDİKLERİ GİBİ KONUT SAHİBİ OLABİLECEK"

        Ülkenin bugüne gelmesinde alın terleriyle çok emek veren büyüklerin huzur içinde bir yaşam sürmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu bildiren AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Günay, TOKİ eliyle emeklilerin aylık 250 TL bedel karşılığında konut sahibi yapacaklarını vurguladı. Eskişehir için de inşaat yapılacak olan alanın belirlendiğini aktaran Günay, "Büyüklerimiz için ne yapsak azdır. Bu nedenle emeklilerimize önümüzdeki dönemde yıllık bin 200 TL ek ödeme yapılacak. Bunun yanında 250 TL aylık taksitle 240 ay vadeli konut sahibi olma imkanı veriyoruz. Hatta Eskişehir için özel olarak alan belirlenmiş durumda. TOKİ'nin Mamuca tarafında en kısa zamanda inşaat çalışmalarına başlayacak. İnşallah Eskişehir'de emeklilerimiz diledikleri gibi konut sahibi olabilecekler. Bağkur sigortalısı olan esnafımızın emekli aylıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi Kesintisi'ni tamamen kaldıracağız. Emeklilerimize yıllık en az 300 TL promosyon verilmesi için çalışmaları yapacağız. Emeklilerimiz için ne yapsak hakkını ödeyemeyiz" diye konuştu.

        Son olarak sanayi ve ekonomideki projelerden bahseden AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Emine Nur Günay konuşmasına şöyle devam etti:

        "Eskişehir'i rekabet üstünlüğü olan sektörlerde 'inovasyon ve Ar-Ge üssü' yapacağız. Havacılıkta, parça üretimi, bakımı ve onarım alanlarında ve yan sanayi yatırımlarına desteği artıracağız. Havacılık alanında Ankara-Eskişehir hattında 'Havacılık Vadisi'ni yapılandıracağız. Eskişehir'i raylı sistemler üretimi ve test merkezi olarak ulusal ve bölgesel üs yapacağız. Film Platosu'nun yapılmasını destekleyeceğiz. Sağlık ve termal turizmi oluşturacak altyapı yatırımlarını destekleyeceğiz. Sağlık turizminde de Eskişehir'i ulusal ve uluslararası merkez yapacağız. Bakanlar Kurulu kararı ile termal turizm merkezi sınırları içerisinde belirlenen Mihalgazi ilçemizde sağlık turizmi projesini en kısa zamanda gerçekleştireceğiz."

        "ÜRETİLEN PROJELERDE YEREL YÖNETİMLERLE BERABER ÇALIŞILMALI"

        Bir gazetecinin, "Yapılan projeler yerel yönetimlerle birlikte hareket edilmediği için Eskişehir son yıllarda hep kaybetti. Burada birlikte çalışabileceğinizi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerinde şunları söyledi.

        "Ben şunu her yerde ifade ediyorum. Vekil seçildikten sonra siz artık o şehrin vekili oluyorsunuz. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir, belli hedeflere yönelik farklı yöntemler uygulayabiliriz. Ama Eskişehir için bir hedefimizin olması lazım. Bu da siyasi partiler üstü bir hedef olmalı. Ben bunu her yerde ifade ediyorum. Daha önce kendi uzmanlık alanım olan ekonomide de hep iddia ettim. Ekonomide ülkenin bir hedefi olmalı. Siyasi partiler üstü bir platform oluşmalı ve o hedefe yönelik birlikte de zaman zaman çalışılabilmeli. Şimdi yerelde de benim mikro bazlı Eskişehir'de aynı yaklaşımım var. Mutlaka birlikte çalışılması gerektiğine inanıyorum. Hatta sadece yerel yönetimler değil diğer siyasi partilerimizin vekilleriyle birlikte çalışmamamız lazım. Çünkü Eskişehir için hedefimizin aynı olması lazım. Kalkınmasına ve refah düzeyinin artırılmasına yönelik 'Mutlu şehir Eskişehir' diyoruz. Bundan siyasi görüşleri farklı olsa da bütün vatandaşlarımız etkileniyor. Şehir olarak bakıyoruz olaya. O yüzden de çalışmaların birlikte olması gerektiğine ben inanıyorum. Bizler her zaman birlikte çalışmaya açığız. Eminim yerel yönetimler de bu projelerde artık daha fazla destek olacaktır. Çünkü biz birbirimizin önünü keserken şehrimiz kaybediyor. Bunu da değiştirmemiz gerektiğine inanıyorum."

        (KA-MET-Y)

        24.10.2015 14:30:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler