Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR PROJESİ

        SAMSUN (İHA) - Samsun'da "Ağaç Yaşken Eğilir" projesi kapsamında faaliyetler devam ediyor.

        Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı iş birliğinde yürütülen "Ağaç Yaşken Eğilir" projesi kapsamında, proje faaliyetlerinden biri olan "Anaokullarının menülerinin gözden geçirilmesi" faaliyeti için, bilimsel örneklem ile seçilmiş 120 anaokulu yöneticileri ile 19 Mayıs Lisesi konferans salonunda toplantı düzenlendi.

        Samsun İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hatice Öz başkanlığında düzenlenen toplantıda; günümüzde obezitenin çocukluk çağında en sık görülen kronik hastalıklardan biri olduğu, ilkokul çağı çocuklarda yeterli ve dengeli beslenmenin önemi, çocukların yaşına ve sosyoekonomik durumuna göre menülerin düzenlenmesi gerektiği anlatıldı.

        Proje kapsamında kamuda görev yapan beslenme uzmanları (diyetisyen) tarafından 2015-2016 öğrenim yılı boyunca anaokulları menülerinin düzenleneceği ve gözden geçirileceği konusunda İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hatice Öz tarafından okul müdürlerine bilgi verildi.

        (SAM-SLH-Y)

        27.10.2015 11:26:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler