Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÜNLÜ OPERA SANATÇISI ARDA AYDOĞAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        İSTANBUL (İHA) - 52 yaşında hayatını kaybeden ünlü opera sanatçısı Arda Aydoğan, Levent Afet Yolal Camii'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

        Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Arda Aydoğan Levent Afet Yolal Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Merhum Arda Aydoğan için ilk tören 1994-2004 yılları arasında Genel Müdürlük, Sanat Yönetmenliği ve Genel Sanat Yönetmenliği yaptığı Cemal Reşit Rey Opera Merkezi'nde yapıldı. Buradaki törene Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, ünlü tiyatrocu Haldun Dormen, Devlet Opera ve Balesi Eski Genel Müdürü Rengin Gökmen, sanatçı-sunucu Metin Uca , ailesi ve yaklaşık 100 kişilik seveni katıldı.

        Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu törende yaptığı konuşmada henüz 52 yaşında kaybettikleri Arda Aydoğan'ın büyük kayıp olduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Sayın Arda Aydoğan ile biz yeni çalışmaya başlamıştık. Ama çok kısa içerisinde Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde ciddi bir ivme yakaladık. Bizim için gerçekten büyük kayıp oldu. Kendisinin önerdiği yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tekrar hepimizin başı sağolsun."

        TÖRENE İLGİSİZLİK ÜZDÜ

        Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu'nun yanı sıra konuşma yapan Orkestra Şefi Emin Güven Yaşlıçam, Kompozitör Ekrem Ataer ve Sanatçı-Sunucu Metin Uca da 10 yıl boyunca Cemal Reşit Rey Opera Merkezi'ne büyük emekler veren Arda Aydoğan'ın cenazesine katılımın azlığından şikayet ederek sanat camiasını vefasızlıkla suçladılar.

        Arda Aydoğan'ın Levent Afet Yolal Camii'nde kılınan cenaze namazına da Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, ailesi ve sevenleri katıldı.

        Merhum Arda Aydoğan Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

        (HÇ-HA-Y)

        27.10.2015 15:44:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler