Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇÜNGÜŞ BELEDİYE BAŞKANI ARSLANCA SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ

        HACI GÜNEŞ

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Çüngüş İlçe Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, 7 Haziran seçimlerinde Çüngüş halkının Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) verdiği emanet oyları geri aldığını söyledi.

        Ak Partili Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, 1 Kasım seçiminde AK Parti'nin Çüngüş'te 3 bin 135 oy alarak bin 599 oy alan HDP'yi ikiye katladığını ve oyların yüzde 57'sini aldıklarını kaydetti. Arslanca, 7 Haziran'da HDP'ye verilen emanet oyların 1 Kasım'da geri alındığını dile getirdi.

        "ÇÜNGÜŞ'TE DE EMANET OYLAR GERİ ALINDI"

        Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, 7 Haziran seçimlerinde Çüngüş halkının HDP'ye oy vermesinin nedenlerinden birinin HDP'nin meclise girerek Kürt sorunuyla ilgili demokrasinin önünün açılması, silahların tamamen kalkması olduğunu söyledi. Arslanca, 1 Kasım'da ise demokrat muhafazakar Çüngüş halkının 7 Haziran seçimlerinde verdiği oyları geri aldığını belirterek, "HDP'nin 80 vekille meclise girmesine rağmen demokrasi ve Kürt sorunuyla ilgili hiçbir ilgisinin olmadığının farkına vardı, bunun üzerine tüm ülkede olduğu gibi Çüngüş'te de vatandaşların ülkenin istikrarı, kaos ortamının son bulması ve Kürt sorununun çözümünde AK Parti'nin dışında hiçbir partinin bu sorunu çözemeyeceğini gördü ve ezici bir çoklukla AK Parti'yi destekledi" dedi.

        Başkan Arslanca, Çüngüş halkının 7 Haziranda HDP'ye verdiği oyların işe yaramadığını kısa zamanda fark ettikleri için ve AK Parti'yi destekledikleri için ilçe halkına teşekkür ettiğini açıkladı.

        "AK PARTİ ÜLKE İÇİN BİR ŞANSTIR"

        Çüngüş Belediye Başkanı AK Partinin ülke için bir şans olduğunu belirterek, daha önce Başbakan'a atanmış Başbakan diyen zihniyete karşı ülke insanının yüzde 50 oyla destek verdiğini dile getirdi. Arslanca, "AK Parti ülkenin kalkınması, güçlenmesi ve Ortadoğu'da söz sahibi olmasıyla mazlum halkların da umudu olmaya devam edecektir. Ortadoğu'nun üzerine emperyalist güçlerin oynadıkları oyuna dur diyebilecek tek parti AK Parti'dir" diye konuştu.

        (HG-AKK-Y)

        02.11.2015 15:55:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler