Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "KADIN GÖZÜYLE AFYONKARAHİSAR" PROJESİ İHSANİYE-DÖĞER ETABI İLE DEVAM ETTİ

        LOKMAN AKINCI

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar'da geçtiğimiz aylarda başlatılan ve fotoğraf meraklısı kadınların katıldığı "Kadın Gözüyle Afyonkarahisar" projesi İhsaniye-Döğer etabı ile devam etti.

        Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İhsaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen proje hakkında bilgiler veren kurs eğitmeni Arif Yavuz, projenin İhsaniye-Döğer etabının başladığını kaydetti. Proje kapsamında 14 kadının sabah saatlerinde İhsaniye ilçesine giderek Frig Vadisi başta olmak üzere bir çok doğa ve tarih fotoğrafı çektiğini ifade eden Yavuz, "Kadınlarımıza fotoğraf çekim tekniklerini öğreterek, hem kendilerine bir hobi edindirmek hem de sosyal çevrelerini, yaşamlarını arşivlemelerine yardımcı olmak amacıyla projeye başlamıştık. Fotoğraf eğitimi ve fotoğraf hobileri sayesinde kadınlarımızın, gözlemleme, farkına varma ve algılama güdülerini geliştirmek bilgi aktarımı ile birlikte beceri kazandırmak, ilgi ve yetenekleri geliştirmek, bireyde var olan yaratıcılık yeteneğini açığa çıkararak, topluma yapıcı, yaratıcı ve üretici kişiler kazandırmak, sanatsal ve kültürel alanda yeni ürünler ortaya çıkaran kadınlar yetiştirmek projemizin amacı. İl merkezi ve ilçe genelindeki 14 kadına 'Fotoğraf Çekimi' kursu veriliyor. Kurs sonunda kursiyerlerin çektiği fotoğraflardan oluşan bir karma sergi düzenlenerek ilimiz ve ilçelerimizde, diğer illerimizde ve 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sergilenmesi faaliyetlerini içermektedir" diye konuştu.

        (LA-GC-

        07.11.2015 16:06:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler