Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BALPARK İMAJ DEĞİŞTİRİYOR

        OTAĞ FIRINCIOĞULLARI

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Otopark İşletmeleri (BALPARK) çalışmaları hakkında açıklama yapan BALPARK Genel Müdürü Harun Aycıl "Amacımız trafik yoğunluğunu tamamen azalmasına yardımcı olmak. Kıyafetlerimizi değiştirdik. Çalışanlarımız orada sadece ücret kesmiyor, aynı zamanda araçlar yol kenarına park ederken yardımcıda oluyorlar, eski otoparkçı imajını silmek istiyoruz" dedi.

        BALPARK Genel Müdürü Harun Aycıl Balıkesir'deki otoparklar ve işleyişleri hakkında bilgiler verdi. Aycıl yaptığı açıklamada "Otoparklarla ilgili olarak geçmişe baktığınızda deynekci olarak mafyavari insanların yönetip işlettiği kurum olarak gözüküyordu. Ama günümüzde öyle değil. Bizim otoparkla ilgili görevimiz otopark işletmek değil şehrin içindeki trafik yoğunluğunun azalmasına yardımcı olmak. Balıkesir merkeze bakıldığında bir değerlendirme yapacak olursak Milli Kuvvetler, Anafartalar ve Kızılay caddelerinin olduğu bölge trafik yoğunluğunun çok fazla yaşandığı bir bölge. Burada esnaf yada vatandaşlarımız arabasını yol boyuna park dip gün boyu burada tuttuğu zaman orada sizin yada benim işim olduğunda park edecek yer bulamıyoruz. Yer bulunamadığı içinde ikinci sıraya parklaşmaya geçiliyor ve trafik tıkanma noktasına geliyor. Cadde kenarlarına otoparklanma açtığınız zaman yoğun olan yerleri daha pahalı yapıyoruz ki insanlar kısa süreli dursun. Açık otopark alanları daha ucuz katlı otoparklar ise en ucuz olanları. Bir çok vatandaşımız ihtiyacı oluyor, bu ihtiyaçlarından dolayı 1 -2 saatlik işlerini görebilmeleri için arabalarını park edecek yer sağlamak gerekiyor"dedi.

        Amaçlarının trafik yoğunluğunu tamamen azaltmak olduğuna dikkat çeken Harun Aycık "Edip Başkanımızda bunu basınla paylaştı Valilik yanındaki açık otopark alanına 30 araç alıyorken, otomatik sistemli bir otopark kurulduğunda bunun örneği Türkiye'de yok bildiğim kadarıyla 120 araca çıkartılacak kapasitesi. Bunun dışında ilçelerde de bu tarz çalışmalar yapıyoruz. Yaz ayında özellikle tatilcilerin gelmesiyle faydalanabilecekleri en çok kullanılacak yerlerde katlı otoparklar yapmaya çalışıyoruz. Bir kaç yerde yer bulduk ancak hazine arazisi olduğu için bürokratik işlemleri tamamlamaya çalışıyoruz. Aynı sistemi oraya da kuracağız ki insanlarımız mağdur olmasın. Amacımız caddeler yeterince boş olsun ve trafik hızlı bir şekilde aksın. Buda ciddi yatırımlar gerektiriyor. Otoparkçılık dışarıdan gözüktüğü gibi değil, biz bu imajı silmek için çalışıyoruz. Bizim amacımız Balıkesir'de halktan para toplamak değil. Kıyafetlerimizi değiştirdik. Halkımız daha net bir şekilde bizim çalışanlarımızı görsün. Çünkü çalışanlarımız orada sadece ücret kesmiyor, aynı zamanda araçlar yol kenarına park ederken yardımcıda oluyorlar. Sahil bölgesinde daha önce biz yoktuk farklı bir firma işletiyordu, 9 Ekim itibariyle sahil bölgesine de girdik. Sındırgı, Bigadiç ve Kepsut gibi ilçelerimizde bu tür bir ihtiyaç yok. Ama Ayvalık, Edremit, Burhaniye, Erdek ve Gönen'de faaliyet gösteriyoruz çünkü bu bölgelerde ihtiyaç var. Balıkesir merkezde de Karesi ve Altıeylül ilçelerinde faaliyet gösteriyoruz. Yakın zamanda Susurluk'tan talep geldiği için burada da başlayacağız. Biz otoparkları kendi isteğimizle açmıyoruz vatandaşlardan bize talep geldiği için açıyoruz. Vatandaşlarda da böyle bir yanlış algı var. Bize imza toplayıp dilekçe ile baş vuru yapıyorlar. Biz dilekçeler bize geldikten sonra incelemelerde bulunuyoruz gerçekten otoparka ihtiyaç varsa ona göre yapıyoruz. Biz sadece ihtiyaç olan alanlara giriyoruz konut ağırlıklı bölgelere girmiyoruz" şeklinde konuştu.

        (OF-BD)

        09.11.2015 16:46:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler