Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANDIR İLÇESİNDE KAYMAKAM VE HALK EL ELE VEREREK 7 DÖNÜM ALANA MODERN PARK YAPTI

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Çandır ilçesinde Temmuz ayı içerisinde göreve başlayan Kaymakam İhsan Erdurucan, metruk yapıların bulunduğu 7 bin metrekarelik alanda imece usulüyle atık malzemeleri kullanarak modern bir park inşa ettirip, hizmet sundu.

        Çandır ilçesinde göreve başladığında, ilçede halkın ailecek oturup, dinlenebileceği, ilçe dışından gelen konuklarını ağırlayabileceği bir alanın bulunmadığını gören Kaymakam İhsan Erdurucan, ilçe merkezinde kamu kurumlarına ait olmasına karşın, atıl durumdaki metruk yapıların bulunduğu alanı değerlendirmeye karar verdi. Ancak, park için yeterli kaynağın bulunamaması üzerine Belediye Başkanı Mustafa Ertan Örgün ile bir araya gelip, imkanları birleştirmek suretiyle eski binaları yıkıp, alanı düzlediler. Kaymakam Erdurucan ve Belediye Başkanı Örgün'ün de ellerine kazma, kürek alıp park inşaatında çalıştıklarını gören kamu personeli de gönüllü olarak görev aldı. Halkın da desteği ile oluşan ekip, imece usulü çalışıp, modern bir park inşa etti.

        Çandır'da ihtiyaç duyulan park için yeterli kaynağın bulunmadığını belirten Kaymakam İhsan Erdurucan, yapım aşamasında farklı bir çözüm geliştirerek, parkın imece usulü olarak yapılmasına karar verdiklerini söyledi. İlçede görev yapan memurlar, imamlar, müezzinler, öğretmenler, hizmetliler, okul müdürleri, belediye ve kaymakamlık çalışanları ile yedisinden yetmişine bütün vatandaşların park yapımı için çalıştıklarını anlatan Kaymakam Erdurucan, "Öncelikle Çandır ilçemize böylesine güzel bir park ve sosyal tesis kazandırdığımız için çok mutluyum. Park yapımında yıkılan binalardan kalan atık malzemeleri kullanarak el ele vererek çalıştık ve sonucunda ortaya çıkan eser ile herkes bu mutlu günde emeğinin karşılığını almanın sevincini yaşıyor. Umarım görev sürem içerisinde Çandır'a yapılan son projemiz olmaz. Sosyal ve kültürel hayatın gelişimi için buna benzer birçok projeye yine mesai arkadaşlarımız ve Çandır halkı ile birlikte imza atarız" dedi.

        Sosyal tesis ile birlikte gezi alanları, çocuklar için oyun parkının yer aldığı park içerisindeki havuzun zemini ise Türk Bayrağı yapıldı. Nostaljik eserlerin sergilendiği parka "Kaymakam İhsan Erdurucan ve Ali Yenice Ailesi Parkı" ismi verildi. Kaymakam Erdurucan, kendisinin isminin verilmesine karşı çıkmasına karşın, ilçe halkının verdiği karara saygı duymak zorunda kaldığını da sözlerine ekledi.

        (ÖE-AÖ-Y)

        13.11.2015 10:58:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler