Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ ARAÇLARLA GÜÇLENDİ

        - BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EDİP UĞUR:

        - "ENERJİMİZİ YAPTIĞIMIZ HİZMETLERDEN ALIYORUZ"

        OTAĞ FIRINCIOĞULLARI

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nce İtfaiye, Fen İşleri, Kent Estetiği İle Kültür Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlıklarına alınan 86 yeni araç düzenlenen törenle hizmete girdi. Başkan Uğur yaptığı konuşmada "Biz enerjimizi yaptığımız hizmetlerden alıyoruz" dedi.

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesince yeni alınan araçlar düzenlenen törenle hizmete girdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur yaptığı konuşmada "Büyükşehir projesi doğru ve yerinde bir proje. Dolayısıyla Büyükşehir'e karar verirken demek ki Recep Tayyip Erdoğan doğru bir karar vermiş. İşte 30 Mart'tan itibaren Balıkesir'de Büyükşehir olarak yaptığı hizmetler ortada. Ben artık yaptığımız, attığımız temeller, yaptığımız açılışlar, tanıtımların sayısını bilmiyorum, birçoğuna da yetişemiyoruz. Büyükşehir hakikatten BASKİ ile Balıkesir'in 18 bin kilometrekare alanına dokunuyor. Bir taraftan Fen İşleri 18 bin kilometrekare alanda yoluyla, sanat yapısıyla, asfaltıyla, her şeyiyle varlığını hissettiriyor. Park Bahçeler, Çevre Dairesi, İtfaiyesi aynı şekilde. Her gün yaptığımız tanıtımlar, temel atmalar işte görüyorsunuz bir taraftan kavşak düzenlemeleri hızlı bir şekilde devam ediyor. Pazar günü inşallah Türkiye'nin en büyük Çocuk eğlence merkezi olan Çocuk Köyü'müzün açılışını yapacağız. Türkiye'de bir ilk. Bu kadar büyük bir çocuk eğlenme merkezi yok. Biz bunu Balıkesir Büyükşehir olarak başardık. Çünkü bizimle beraber Büyükşehir olan veya bizden önce de büyükşehir de olan bir çok olan buna teşebbüs etti, başaramadı. Ama biz ekibimizle beraber Büyükşehir çalışanlarıyla beraber, Belediye Meclis Üyelerimizle, belediye başkanlarımızla beraber bunu Allah'a şükür başardık. İnşallah daha güzel günler, daha güzel hizmetleri Balıkesir bekliyor. İnşallah bunları da yapacağız"dedi.

        Yeni alınan araçlar hakkında da bilgi veren Başkan Uğur "Bugün 26 adet kamyon, 15 greyder, 12 kazıcı-yükleyici, 6 silindir, 5 ekskavatör, 5 yama silindiri, 4 lastik tekerlekli yükleyici, 3 mini eskavatör, 3 adet mini yükleyici, 2 adet paletli yükleyici, yama robotu, teleskopik yükleyici, ağaç sökme makinesi olmak üzere 86 iş makinesi 35 milyon lira. İtfaiye Dairesi'ne toplam 15 milyon lira. Araçlarımızı görüyorsunuz. Araçlarımız İzmir'den gelirken Manisa'dan geçerken sirenlerini çalmışlar. Manisa İtfaiye Daire Başkanlığı, AFAD'ı arıyor, 'nerede bir yangın var,, nerede bir felaket var, bütün araçlar gidiyor' diye sormuşlar. Biz de onlar geliyor dedik. Merak etmeyin. Allah afattan, yangından korusun. Ama bizim tedbirimizi almamız lazım. Biz de Büyükşehir olarak bu tedbiri alıyoruz. Bu arada Ulaşım Planlama Raylı Sistemler Daire Başkanlığımız levha çakma aracı, termo-plastik yol çizgi aracı da alındı. Yol çizgilerini de çiziyoruz. Biz enerjimizi yaptığımız hizmetlerden alıyoruz. Şu araçları görüyorsunuz moral buluyorsunuz. Gidiyorsunuz köye yaptığınız asfaltı görüyorsunuz, çekilen çizgi size enerji veriyor. Milletimiz geliyor Allah razı olsun diyor size enerji veriyor. Belediye çalışanlarının gece-gündüz demeden fedakarca çalıştığını görüyoruz, o bize enerji veriyor. Ne bekliyoruz? Biz bu işleri yaparız, başarırız. Bizim ekibimiz çalışıyor"şeklinde konuştu.

        KÖY HAYIRLARI İÇİN MOBİL AŞEVİ

        Büyükşehir Belediyesi Mobil Aşevinin aynı anda 15 kişiye yemek pişirebilme kapasitesine sahip olduğunu belirten Başkan Uğur "Bakın şu anda üzerinde konuşma yaptığım TIR, bir mobil sahne. Yine yan tarafta mobil aş evi var. Bu mobil aş evi 15 bin kişiye yemek pişirebilecek kapasitede. Biz bununla Allah göstermesin bir yerde felaket olduğunda gönderelim, oradaki insanımıza yemek pişirsin, hizmet etsin., Onun dışında bir düşüncem de şu; bahar aylarında bizim bütün kırsaldaki mahallelerimizde hayırlar yapılıyor. Hafta sonu olduğu zaman belediye meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız hayırdan hayıra dolaşıyor. Çünkü bir Pazar günü, cumartesi günü 7-8-12 hayır oluyor. İstiyoruz ki 8-10 köyü bir araya toplayalım hayırını biz yapalım. Kaç kişi gelecek? Her sene de o bölgede 15 köyde yapıyorsak her sene bir mahallede yapalım. Yemeğimizi pişirelim, sahnemiz burada. Orada mevlid mi okutacağız, vaaz mı ettireceğiz, tasavvuf müziği mi yapacağız, konser mi verdireceğiz. Sahnemizi de götürelim. Yemeğin servisini de temiz bir şekilde, hijyenik bir şekilde yapalım. Bizim de köy hayırlarımıza Büyükşehir olarak destek verelim. Bunu

        GAZETECİ BOZUNTULARI

        Yaptıkları hizmetlerin bazı gazeteciler tarafından görülmediğine dikkat çeken Başkan Uğur "Bu kadar hizmet yapıyoruz; gözü olup görmeyenler, kulağı olup işitmeyenler, ağzı olup doğru konuşmayanlar var. Onlar utansın. Buradan şunu da ifade etmem lazım; bu gözü görmeyen, kulağı duymayan, ağzı da doğru söylemeyen gazeteci bozuntuları var. Yüksek bürokratların kendisine taşımalı silah ruhsatı verdiği bazı gazeteci bozuntuları var. Hem o onlara bilgi veren, silah ruhsatı veren bürokratlar utansın. Hepsi utansın. O bürokratlarla beraber hepsi utansın. Biz hizmet yapıyoruz, hizmet. Balıkesir'i büyütmeye çalışıyoruz. İnsanımızı daha iyi yaşam kalitesi getirmeye uğraşıyoruz. Ekibimizle beraber, belediye başkanlarımızla beraber hep birlikte"dedi.

        BELİRSİZLİK ORTAMI BİTTİ

        1 Kasım'da seçimlerinin sona erdiğini belirten Başkan Uğur "Artık belirsizlik ortamı da bitti. Çünkü 7 Haziran'da birlikte bir belirsizlik ortamı vardı. Siyasette istikrar olmadığı zaman ekonomide de istikrar olmuyor. Acaba ne olacak? Kim koalisyon yapacak, kim hükümet kuracak? Ülkedeki siyasal istikrarla beraber ekonomik istikrar da bozulmuştu. Ama 1 Kasım yine aklıselimi hakim oldu ve milletimiz bir karar verdi. Öyle bir karar verdi ki; kimsenin itiraz edemeyeceği bir kararla Ak Parti'yi yüzde 50 oyla tek başına iktidara getirdi. Balıkesir merkezde Karesi ve Altıeylül'lü hemşehrilerimiz yüzde 53 oy verdi. Yani iki kişiden bir kişi değil daha fazlası. Demek yaptığımız icraatlar Kepsut'ta, Karesi'de, Altıeylül'de, hepsinde vatandaşımız bize vize verdi. Şu anda artık hükümetimiz de kuruluyor. İşte milletvekillerimiz burada. İnşallah Salı günü yemin edecekler ve hükümetimiz kurulacak. Biz de tabi siyasal istikrar olduğu zaman hükümetimizden güç alacağız.Hükümete sırtımızı rahat yaslayacağız. Artık beklentiler olumlu. Çünkü bizim kaynağımız da devletimiz, hükümetimiz. İnşallah bundan sonra yine Belediye başkanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle ve bütün belediye çalışanlarımızla birlikte Balıkesir'imize hizmete devam edeceğiz. Bu araçlarımız Balıkesir'e hayırlı uğurlu olsun" şeklinde sözlerini tamamladı.

        Başkan Uğur'un konuşmasının ardından AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, İlçe Belediye Başkanları ve daire müdürleri hep birlikte kurdele kesmesinin ardından yeni hizmet araçları hizmete alındı. Başkan Uğur ve beraberindekiler daha sonra Mobil Aşevi ve yeni alınan araçları hep birlikte incelediler.

        (OF-BD-

        13.11.2015 15:12:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler