Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MADDE BAĞIMLILARINA REHABİLTASYON KÖYÜ

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Belediyesi tarafından madde bağımlıları için Rehabilitasyon Köyü ve 30 semte spor salonu açılacak.

        Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfalı gençlerin daha üretken olmaları için, hizmetlerinde bu kesimin ihtiyaçlarına yönelik projelere ağırlık verdiklerini söyledi. Kısa sürede yaptığı çalışmalarla Şanlıurfa kamuoyunda takdir toplayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gençlere yönelik projeleri hayata geçiriyor. Yapılan fizibilite çalışmalarından sonra hazırlanan projeleri hayata geçirmeye başlayan Başkan Ekinci, rehabilitasyon köyü ve 30 semte spor salonu açarak gençleri toplumun en önemli parçası haline getirmeyi hedefliyor. Eyyubiye'nin genç bir ilçe olduğunu, ilçede 30 yaş altındaki toplam nüfus oranının yüzde 70 olduğunu belirten Başkan Mehmet Ekinci, "Bu çok ciddi bir orandır. Bizim içlin hem büyük bir zenginlik, hem de ciddi bir sorumluluktur. İlçemiz, Türkiye'de genç nüfus oranının en yoğun olduğu kentlerden birisidir. Doğal olarak yarının büyükleri, yöneticileri olacak gençlerin sağlıklı yaşam alanlarına kavuşmaları, üretken olmaları, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları bizler için çok önemlidir. Eyyübiye'de gençlerin ihtiyaçlarına yönelik hizmetlere ağırlık vereceğiz" şeklinde konuştu. Şanlıurfa'da bir Avrupa Ülkesi olan Lüksemburg'un nüfusu kadar öğrenci olduğunun altını çizen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Buna lise düzeyi ile öğrenim görmeyen gençlerimizi de eklediğinizde ilçemizde yüzde 70'lik genç oranına ulaşıyoruz. Vatandaşlarımızın yüzde 70'ini gençlerimiz oluşturduğuna göre, bizim de hizmetlerimizde gençleri ön plana alan yatırımlara ağırlık vermemiz gayet doğal" diye konuştu.

        "SUÇ, OLUŞMADAN ÖNLENMELİ"

        Gençlerin sorunlarına sahip çıkılmadığı zaman suç oranlarının arttığını, suç artınca Şanlıurfa'da kimsenin huzurlu yaşamasının mümkün olmayacağını kaydeden Başkan Mehmet Ekinci, "Önemli olan suçu ortaya çıkmadan önlemektir. Suçun sebeplerini ortadan kaldırmaktır. Uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarımıza sahip gençlerin başta anne-babaları olmak üzere toplumun her kesimi bu olumsuzluktan etkileniyor. Bu çocuklarımıza sahip çıkmak ve topluma kazandırmak bizim görevimiz" ifadelerini kullandı.

        "REHABİLİTASYON KÖYÜ"

        Eyyübiye Belediyesi olarak, uyuşturucu ve benzeri zararlı alışkanlıklarının tuzağına düşmüş gençleri topluma kazandırmak için Rehabilitasyon Köyü projeleri olduğunu kaydeden Mehmet Ekinci, "Rehabilitasyon Köyü'nün inşaatına kısa bir süre içerisinde başlanacak. Burada gençlerimizi tedavi etmekten daha önemlisi onları o duruma iten sebepleri ortadan kaldırmak istiyoruz. Çünkü gençler bizim geleceğimiz. Bir nesli kaybedersek geleceğimizi kaybederiz" şeklinde konuştu.

        "30 MAHALLEYE SPOR SALONU"

        Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gençlerin sağlıklı spor yapma imkanlarına kavuşturulmaları için şimdilik 30 mahalleye spor salonu yapacaklarını ifade ederek, "Şimdilik diyorum, çünkü bunu ileride daha da arttıracağız. Eyyübiye Belediyesi olarak gençlerin sağlığını düşünmek ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak görevimizdir" dedi

        "DERNEK VE KURULUŞLARA KATKI YAPIYORUZ"

        Bu konuda genç nüfusa hizmet edebilecek çeşitli dernek ve kuruluşlarla birlikte çalışmalar yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Ekinci, "Beraber çalıştığımız derneklerimizle çok ciddi olumlu sonuçlar elde ettik. Maddi manevi her açıdan kendilerine destek oluyoruz. Türkiye'nin bekasının, özgür ve refah içinde bir toplum olma istikametimizin, barış içinde kardeşçe yaşama iddiamızın garantisi gençlerimizdir. Gençlik, bir toplumun geleceğe uzantısı, aynı zamanda o toplumun en canlı kesimini ve değişimin temel dinamizmini oluşturmaktadır" ifadelerine yer verdi.

        "YENİ TÜRKİYE'NİN FATİH'LERİ OLACAKLAR"

        Almanya gibi bazı ülkelerde aile şirketlerinin, genç nüfus olmadığı için üçüncü kuşağa devredilemediğini vurgulayan Ekinci, "İşte bu yüzden gençlerimiz çok kıymetli. Nefret kültürünün olduğu yerde huzur olmaz, barış olmaz. Gençlerimizin yüreğinde her zaman sevgi tohumları olsun istiyoruz. Ulu Hakan gibi gemileri karadan yürüten, Fatih gibi 21 yaşında İstanbul'u fetheden ecdadın torunlarıdır bizim gençlerimiz. Yeni Türkiye'nin Fatih'leri Hakan'ları gençlerimiz olacak. Toplum adına, islam adına hassasiyetleri olan, milli ve manevi değerlere bağlı, ahlaklı ve İmanlı bir gençlik yeni Türkiye'nin geleceğidir. Bu yüzdendir ki projelerimizde gençlerin ayrı bir yeri ve önemi var " diye konuştu.

        (AB-SD-Y)

        18.11.2015 16:29:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler