Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ ŞERİF YILMAZ: KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ VE İL ÖZEL İDARESİ'Nİ TEBRİK EDİYORUM

        HÜSEYİN EFE

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, İl Özel İdaresi'nin başarılı bir çalışma sezonunu geride bıraktığını dile getirdi.

        Vali Şerif Yılmaz İl Özel İdaresi bütçe görüşmelerinin ardından İl Genel Meclis üyeleri ve kurum müdürleri ile yemekte bir araya geldi.

        2015 yılında yapılan hizmetleri değerlendiren Vali Şerif Yılmaz, "2015 yılı bütçemiz 83 milyon TL olarak belirlenmiş, 14 milyon TL ek bütçe yapılıp 97 milyon TL'ye ulaştı ve bu rakamı arkadaşlarımızın üstün gayretli çalışmaları ile yıl içerisinde çoğunu tamamladık. Başarılı olan her arkadaşımızı takdir ettik. Memur olan arkadaşlarımıza başarı, işçi arkadaşlarımıza teşekkür belgelerini verdik. Bizde hizmet edenle etmeyenin ayrılması lazım. Hizmet eden varsa takdir etmek, kötü niyetli olanları da tekdir etmek lazım. Bunları da hiçbir zaman çekinmeden gerçekleştiriyoruz. İl Özel İdaresi olarak sorumluluk alanlarımızda köylerimiz, yerleşim alanlarımız, belediye sınırlarımız dahil olmak üzere Kütahya'nın her noktasına varıncaya dek görev yapmamız gereken alanlar var. Ulaşımdan sağlığa, eğitimden spora aklınıza gelen her noktaya varıncaya kadar insanlarımızın huzur ve refahını artıracak, gerek sosyal gerek ise fiziki imkanlarla ilgili tüm çalışmaları İGM'nin de mecliste almış olduğu kararlar çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. 2015 yılında başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Bu yıl başarının üzerine çıkıp, performansımızı artırmalıyız" dedi.

        "ASFALTTA KALİTEYİ YAKALADIM"

        2015 yılının başarıyla tamamlandığını ve ulaşımda sıkıntıların giderildiğini ifade eden Vali Yılmaz, "Geçen yıl mevcut iş makinelerimizin yenilenmesine ağırlık verdik. Kapanan beldelerden gelen araçlar dahil olmak üzere çalışabilecek olanların bir kısmını muhtarlarımıza, belediyelerimize verdik, bir kısmını kendimize aldık. Çalışamayacak durumda olan ve ekonomik olmayan araçların satışını yaptık. Araç parkımıza 16 milyon TL'ye yakın yeni araçlar aldık. Geçen haftasonu Simav, Pazarlar, Orhanlar ile ilgili yol çalışmalarında gördük ki, yaptığımız her iş amacına ulaşmış. Bugün Karayolları standardında köy yolları yapıyoruz. Aşağı yukarı 12 metre yolun genişliği var, bugüne dek kimsenin tahayyül edemediği genişlikte ve standartta yol yapıyoruz. Bunun daha sonra 7 metre asfaltlaması olacak. 3 yıl önce Efendiköprüsü'nde 9 vatandaşımız trafik kazasında hayatını kaybetti. Kazanın sebebi ise karayollarının standardının düşük olmasıydı.Karayollarına bölünmüş yollarla ilgili çağ atlattık, şimdi köy yollarında da aynı kaliteyi yakalama gayreti içerisindeyiz. Bugüne dek gerek KÖYDES'ten gerek İl Özel İdaresi kaynaklı yaptığımız yollarda satih kaplamayla yapmıştık. Bunun da kalıcı olması için geçen yıl bütçeye koyduğumuz rakamlarla beraber 1 adet Kütahya Büyüksaka mevkinde, 1 adet Gediz-Abide köyü mevkinde olmak üzere 2 adet 160 ton kapasiteli 5 milyon 900 bin TL bütçe kullanarak asfalt plenti kurduk, faal hale geldi. Kütahya Merkez, Aslanapa, Çavdarhisar, Altıntaş ve Dumlupınar yollarında özellik ve öncelikle grup yollarından bu yıl sıcak asfalta başlamak üzere kuruldu. Bu yıl köy yolları ile ilgili ayrılan ödenek 12 milyon 705 bin TL. Artık bizim ulaşımla ilgili sıkıntımız yok, standardımızı yükseltmek suretiyle insanlarımızı rahat ulaşıma kavuşturmuş olacağız" diye konuştu.

        "ŞEHİRDE NE VARSA KÖYDE DE O OLACAK"

        2016 yılı bütçesinin belirlendiğini ve sıranın yatırımlara geldiğini söyleyen Vali Yılmaz, mesai saati gözetmeksizin çalışarak Kütahya'da bir ilki hayat geçirdiklerini kaydetti. Yılmaz, "Kütahya'da bir ilki gerçekleştirdik, tüm köylerin çöplerini toplamaya başladık. İl Özel İdaresi'nce ayırılan kaynak ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın imkanlarıyla tüm köylerimize ulaşıldı. Yangın mevsiminde acil çözüm olması açısından orman köylerine öncelik vermek şartıyla 353 adet yangın tankeri aldık, teslim ettik. Yine bütün ilçelerimiz dahil olmak üzere bin 154 adet oturma bankı aldık. Yangın hidarantları ile ilgili çalışmaları gerçekleştirdik. Özellikle 2015 yılı içerisinde 430 kilometre satih kaplama 60,4 kilometre sıcak asfalt olmak üzere toplam 490,4 kilometre asfalt idaremiz ekip ve ekipmanlarıyla tamamlandı. İş makinelerimizin yenilenmesiyle beraber bahar ayları yağışlı geçmiş olmasına rağmen arkadaşlarımız gece gündüz, haftasonu demeden çalışıp rakamı yakaladılar. Bu Kütahya tarihinde bir ilktir. Tüm arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. KÖYDES dahil olmak üzere bakanlıklardan aldığımız, hükümetimizin ilimize verdiği destek 82 milyon TL'dir. Bunda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Proje hazırlayıp sunmadan böyle bir kaynağa ulaşmamız mümkün değildi. İnsanlarımızın yaşamını kolaylaştıracak her türlü çalışmanın yanında olacağız. Bu hizmetlerin yanında, 'Şehirde ne varsa dağların arkasındaki köylerimizde de o olacak' prensibi ile köylü vatandaşlarımızın yaşam standardını en iyi şekilde yakalaması ve yaşamasının gerektiği anlayışını benimsedik. Bugün Türkiye'de derslik başına düşen öğrenci sayısına baktığınız zaman 17-18 rakamını yakalayan ender illerden bir tanesiyiz. Bu gerek Merkezi Hükümet bütçesinden, gerek İl Özel İdare bütçesinden en fazla pay eğitime ayrıldı. Tarıma daha önce 10 yılda verilen rakam 3 yılda verildi. Gençlik hizmetleri ile ilgili bütün ilçelerimizde spor müsabakalarının düzenleneceği stadlar yapıldı. Sağlıkla ilgili de hizmetleri gerçekleştirmeye çalıştık. MOBESE'nin sistemini de İl Özel İdaresi üzerinden gerçekleştirdik, bitmek üzere. 2016 yılı da inşallah başarıyla tamamlanacaktır" ifadelerini kullandı.

        Vali Şerif Yılmaz, meclisin 2016 yılı bütçesinin hayırlı olması temennisinde bulundu. (EFE)

        25.11.2015 17:06:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler