Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİRLİ DAĞCILAR AFYONKARAHİSAR'DA FRİG VADİSİ'Nİ GEZDİ

        LOKMAN AKINCI

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - İzmir 9 Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Afyonkarahisar'ın İhsaniye sınırları içinde bulunan Frig Vadisi'ni ziyaret etti.

        Kültür gezisi kapsamında Ayazini Metropolisi'ni, Antik Roma Kilisesi'ni ve kaya yerleşimlerini gezen kulüp üyeleri peri bacalarının ve Avdalaz Kalesi'nin eşsiz manzarasını keşfe çıktılar. Daha donra Göynüş Vadisi'ne ulaşarak, dünyada başka bir eşinin zor bulunabileceği Yılantaş, Aslantaş ve Maltaş anıtlarını ziyaret eden ekip üyeleri, özellikle Maltaş anıtı yakınlarındaki antik su kanallarını ilgi ile incelediler.

        Aslanlıkaya anıtı yakınlarında Frig yolu yürüyüş rotalarının oluşturulması projesinin ekip lideri ve Frig Yolu Rehber kitabının yazarlarından Prof. Dr. Hüseyin Sarı ile karşılaşmak ziyaretçiler için hoş bir sürpriz oldu. Burada Hüseyin Sarı'ya Frig vadilerinin tanıtımına yaptığı katkılarından dolayı teşekkür eden kulüp üyeleri Frig Yolu Rehber kitabını Hüseyin Sarı'ya imzalatma imkanı buldular.

        Rota üzerindeki antik yolları ve peri bacalarını hayranlıkla karşılayan ziyaretçiler Üçlerkayası Köyü'nde antik şarap mahzeni, mitolojik zindan ve kaya mezarlarını gezdikten sonra gün batımını Emre Gölü'nde karşıladılar. Burada göçmen kuşlar ve kızıl güneşin göl suları ve kırkmerdiven antik harabeleri üzerindeki eşsiz ışığı ekipte bulunan fotoğraf severler için unutulmaz bir manzara oluşturdu. Bol bol fotoğraf çeken DEDAK üyeleri rüya gibi bir hafta sonu geçirdiklerini belirterek, ilçemizden güzel izlenimlerle ve yeniden ziyaret etme dilekleriyle ayrıldılar.

        (GC-

        26.11.2015 16:52:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler