Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN'DA GÜVENLİ GIDA DENETİMLERİ SÜRÜYOR

        MEHMET BARLAS

        AYDIN (İHA) - Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen gıda güvenliği denetimlerine geçtiğimiz ay yoğun bir şekilde devam edildi.

        Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Ekim ayı içerisinde gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edildi. Aydın'da toplam 685 adet gıda üretim yeri ile 13 bin 603 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunuyor. Ekim ayında gıda üretim yerlerine 141 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise bin 124 adet olmak üzere toplam bin 265 adet denetim gerçekleştirildi. Denetim İzleme Programı, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme ve şikayete istinaden il genelinde toplam 32 adet numune alındı.

        Ekim ayı içerisinde il genelinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetimler ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan işletmelere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği yasal işlem uygulandı. Alo Gıda 174 hattına, Ekim ayı içerisinde gıda satış yeri ile ilgili 49 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 19 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 18 adet olmak üzere toplam 86 adet şikâyet geldi. Şikayetlerle ilgili olarak 56 adet işletmenin denetimi sonlandırıldı. Denetimler sonucu 2 adet gıda üretim yerinden numune alınmış ve yapılan analizleri sonucu mevzuata aykırı bir duruma rastlanılmadı.

        Gıda güvenliği çalışmalarıyla ilgili olarak Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine kaydedilmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 116 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir" denildi.

        (MB-İK-Y)

        01.12.2015 09:31:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler