Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALTEPE'DE DOLU DOLU SANAT

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe Belediyesi, yılın ilk 11 ayında 45 bin kişiyi kültür ve sanatla buluşturdu.

        Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde, Aralık ayında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek tiyatro oyunları, konserler, film galası, söyleşi, dans gösterileri ve sergi açılışları ile Maltepeliler, kültür ve sanata doyacak.

        Yılın ilk 11 ayında 43 tiyatro oyunu, 44 çocuk oyunu, 56 konser ve 14 sergi ile 45 bin kişiyi kültür ve sanatla buluşturan Maltepe Belediyesi, Aralık ayında da birçok etkinliğe imza atacak. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde (TSKM) düzenlenecek kültür sanat etkinlikleri, Ziya Azazi'nin sufi dönüşlerini modern dansla birleştirdiği, "Derviş" isimli oyunla başlayacak. Fethiye'de kurulan Türkiye'nin ilk ve tek Müzik Köyü sanatçıları, "Gelenekten Evrensele Müzik Köyü" isimli dinletileriyle Maltepeli sanatseverler ile buluşacak. "Serkan Boran ile Müzikli Sohbetlerin" bu ay ki konuğu, Feryal Öney ve Hakan Yeşilyurt olacak. Camerata İzmir orkestra grubu ve Dostlar Tiyatrosu'nun kurucusu Genco Erkal, "Askerin Öyküsü" isimli konserle sahneye çıkacak.

        MEVLANA ANILACAK

        Hz. Mevlana'yı anma haftası kapsamında, Zekai Tunca'nın seslendireceği tasavvuf müziği eserleriyle birlikte semazen gösterisi yapılacak. Burcu Karadağ'ın, Mevlevi ayinlerinden bölümler ve tasavvuf müziğinden eserler seslendireceği "Şems'in 40 Kuralı" isimli konser de, Maltepelilerle buluşacak. Mavi Kumpanya oyuncuları, "Gizemli Ada", "Yalancının Mumu", "Her Çocuğun Bir Ağacı Olmalı", "Sokakta Biri Var", "Tutumlu ile Tutumsuz", "Düşler Ülkesi" isimli çocuk oyunlarını sahneye taşıyacak.

        FİLM GALASI YAPILACAK

        Özcan Alper'in "Rüzgarın Hatıraları" isimli filminin galası da, 10 Aralık'ta TSKM'de yapılacak. Yolcu Tiyatrosu "Kapıların Dışında", Maltepe Belediyesi çalışanları "Yer Altındakiler", Onuncu Köy Tiyatrosu "Dikkat!Sayım İçerde", Kadıköy Halk Eğitim Merkezi "Keşanlı ve Ali Destanı" isimli oyunlarıyla tiyatro severlerle buluşacak. Aralık ayında ayrıca, Yusuf Nuş'un "Özgün Baskı", Gülçin Eroğlu'nun "Atatürk ile Anadoluyum", Gelengül Filiz'in "Gönül Gözüyle Sanata Bakış" adlı el sanatları sergisi açılacak.

        (HÇ-ÖK-Y)

        01.12.2015 10:25:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler