Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK'TE "KAMU İHALE MEVZUATI EĞİTİMİ" BAŞLADI

        - BİLECİK VALİSİ AHMET HAMDİ NAYİR:

        - "KAMUNUN YÜRÜTMÜŞ OLDUĞU HİZMETLER ETKİNLİK, SÜRAT, VERİMLİLİK KAPASİTESİYLE ÖLÇÜLÜR"

        CEM KAAN TOKA

        BİLECİK (İHA) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Sağlık Bakanlığı Bilecik İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 3 gün sürecek olan "Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi" başladı.

        Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan "Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi"ne, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Sağlık Müdürü Yasin Yıldız, Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Bilecik İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mehmet Burak Öztop, Bilecik Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı, BEBKA yetkileri ile sağlık çalışanları katıldı.

        Eğitimin açılış konuşmasını yapan Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Bilecik İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mehmet Burak Öztop, BEBKA tarafından yürütülmekte olan 2015 yılı Teknik Destek programı kapsamında Bilecik İli Kamu Hastaneler Birliği Sekreterliği adına başvuru yaptıklarını anlatarak, "Kurumlarımızda satın alma uygulama eğitimi başlıklı başvurumuz Temmuz 2015 döneminde başarılı bulup destek almaya hak kazanmıştır. BEBKA ile yapılan kendi adımıza ilk projemiz olan proje kapsamında genel sekreterliğimize bağlı hastanelerimizde gerçekleştirilen satın alma işlerinden sorumlu personele ve ayrıca ilimizdeki kurumlarda 4 bin 734 sayılı kamu ihale kanuna göre satın alma işlerini yürüten arkadaşlara satın alma uygulamaları hakkında bilgilerini geliştirmek maksadıyla eğitimimize katılmak üzere davet edilmiş bulunmaktayız. Eğitim sonunda katılımcılarımıza 4 bin 734 sayılı kamu ihale kanunu hakkında daha detaylı ve güncel bilgilere sahip olmaları ve son yapılan değişiklikler dahilinde bilgi ve becerilerinin üst seviyelere çıkarılmasını sağlayarak kurumlarımızda yapılan satın alma işlemlerinin daha doğru eksiksiz bir şekilde yapılmasını ve hataların önlenmesini hedef bulunmaktayız. Bunun yanı sıra yapılacak olan bu eğitime katılan personelimize katılım sertifikası verilerek personellerimizin bu konudaki edinmiş oldukları bilgilerin belgelendirilmesine de yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

        "KAMUNUN YÜRÜTMÜŞ OLDUĞU HİZMETLER ETKİNLİK, SÜRAT, VERİMLİLİK KAPASİTESİYLE ÖLÇÜLÜR"

        Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise, kamunun yürütmüş olduğu hizmetlerin etkinlik, sürat, verimlilik kapasiteyle ölçüldüğünü söyledi. Bu kapasitenin de ölçüsünün eğitilmiş insan gücü olduğunu aktaran Nayir, şöyle devam etti:

        "Eğitilmiş insan gücüne sahip olan kamu kurum ve kuruşları daha yüksek bir kapasiteye sahip oluyor, daha etkili verimli süratli hizmet verebiliyor. Kalkınma ajansımız olarak biz kamu ve kuruluşların bu kapasitelerini geliştirmeye yönelik projelerini desteklemeye çalışıyoruz ki daha etkili süratli hizmet verilsin ve illerimizin kalkınmasında kamunun tesiri daha üst seviyede gerçekleşebilsin. Kamu yönetimlerinin en önemli hususlarından birisi harcama kalemleri. Bize okullarımızı öğretilen hususlardı. Yönetmek harcamakla olur. Yönetim harcama kapasitesine göre etkililiğini ortaya koyabilir. Daha fazla harcama yetkisine sahip yönetimler daha etkili yönetimler olarak kendilerini gösterirler. Harcama kapasitesi düştükçe harcama imkanları azaldıkça yönetmede de etkinlik azalmış olur. Her kurumun harcama kapasitesindeki miktar kadar onun eğitim almış personeli tarafından bu harcama kalemlerinin adil ve mevzuata uygun şekilde yürütülmesinin önemi büyük. Bu eğitimlerden amacımız bu. Personeli en fazla sıkıntıya koyacak hususlardan biri olan harcama işlerinin kitabına uygun mevzuata uygun şekilde yapılıp baş ağrıtmayan problem çıkarmayan bir şekilde cereyan etmiş olması. Bu bizim hukuki sorumluluğumuz. Bu konudaki bilgimiz aynı zamanda hakkaniyeti ve adaleti gerçekleştirecek bir şekilde bu harcamayı yapıp vicdani sorumluluğumuzda yerine getirecek şekilde yapmış olduğumuz işin başta kendimizi tatmin edecek en doğrusunu yaptık şeklindeki bir uygulamayı da beraberinde getiriyor. Dolayısıyla bizler burada memurlarımızın hem hukuka uygun dolayısıyla mevzuata uygun kendilerini tatmin edecek hem de adalet ve hakkaniyete uygun vicdanlarını tatmin edecek bir şekilde bu eğitimi aldıktan sonra daha etkili daha verimli hale getirilmesi. Ben bu hazırlamış olduğunuz bu programa katkımın yüksekliğinden dolayı memnuniyet duydum. İl dışından da taleplerimiz olmuş. Bugün Bilecik'in misafirleri de var aynı zamanda. Bu eğitim ilan edilince aynı konuya ihtiyaç duyan sertifika alabilecekleri bir program olduğu için ilimize bu program için gelen misafirlerimiz de var. Onlara da ilimiz adına ben hoş geldiniz demek istiyorum. Harcamayı değil aynı zamanda Bilecik'i de öğrenerek buradan ayrılmış olsunlar dilerim. Ben bu kursu verecek olan öğreticimize katılımcılarımıza teşekkür etmek istiyorum."

        Konuşmanın sonunda 3 gün sürecek eğitimler başlarken, eğitimlerinin sonunda katılımcılara sertifika verileceği bildirildi.

        (CKT-KÇ)

        01.12.2015 13:29:26 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler