Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA'DAKİ PARK BAHÇE BİTKİLERİNİN PEYZAJI ÇIKARILIYOR

        ŞANLIURFA (İHA) - Harran Üniversitesi Şanlıurfa'daki Park ve bahçelerde yer alan ağaç ve bitkilerin peyzaj ve botanik değerlerini tam olarak ortaya çıkarılması için çalışma başlatıldığı duyuruldu.

        Harran Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan, park ve bahçe bitkilerini Şanlıurfa'ya uyumu konusunda çalışmalar başlatıldığını kaydetti. 15 yıl önce baskısı yapılmış olan 'Şanlıurfa'nın egzotik ağaç ve canlıları' isimli kitabının yazarı Prof. Dr. Hasan Akan, "Birinci baskısı hem az sayıda hem de istenilen kalitede bastırılamadık. Mevcut çalışmalarımız kitabımızın ikinci baskısı şeklide olacak. Bu çalışmaları yüksek lisans öğrencisi Mehmet Aslan ile birlikte yapıyoruz. Her hafta sonu yaptığımız çalışmalarla bitkilerin peyzaj ve botanik değerlerini mercek altına alıyoruz" dedi. Özellikle sonbaharın kızıl renkteki zarif ve dekoratif bitkilerini fotoğrafladıklarını anlatan Akan, "Park ve Bahçe bitkileri konusunda Şanlıurfa belediyesinin park bahçe müdürlüğünün yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarını takdirle karşıladım. Gerçekten emek verilerek yapılmış çalışmalar olduğunu gördüm. Ama bununla yetinilmemeli. Biz de Üniversite olarak olarak daha bilinçli çalışmalar için Belediyemizle koordineli çalışmalar yapabiliriz. Bu koordineli ve birlikte çalışmalarla, ağaç ve yeşilin önemini şehrimize tam olarak benimsetebiliriz. Harran Üniversitesi Botanik Anabilim Dalı olarak üzerimize düşen bir görev olursa, belediyemizle ve diğer ilgili kurumlara bilgi ve tecrübemizi paylaşmaya hazırız. Panel, sempozyum ve kamuoyu bilinçlendirmesi ile şehrimizi peyzaj ve botanik konusunda daha da duyarlı hale getirmeliyiz" diye konuştu.

        Harran Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan, yaptığı çalışmaların tamamladığında kitap haline getirmeyi planladığını bildirdi.

        (Şİ-SD-Y)

        01.12.2015 13:34:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler