Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ NE PALYATİF BAKIM MERKEZİ AÇTI

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "Palyatif Bakım Merkezi" hizmete girdi.

        Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kurulduktan sonra sağlıkta hız verilen özellikli hizmetler kapsamında, tedavi süreçleri uzayan hastalara hizmet amacıyla İlimiz Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 10 yataklı "Palyatif Bakım Merkezi" hizmete açıldı.

        Hizmete sokulan bu merkezde terminal dönemdeki kanser hastalarına evde bakımı mümkün olmayan yakın bakım ve tedavi gerektiren kronik hastalara hizmet verilecek.

        Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi, uzun süre yoğun bakımda yatan hastaların evlerine gönderilmesi gerektiği durumlarda hastane hizmetlerinin devamını sağlayan, kronik hastalığı olan hastaların hastane ortamında bakılması; yaşlı, kanser hastası, psikolojik destek ihtiyacı olan ve buna benzer birçok hastanın tedavisinin ve bakımının sağlanması amaçlanmakta.

        Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Fazlı Erdoğan;Erzurum da verdiğimiz sağlık hizmetlerine her geçen gün yeniye bir yeni daha ekleyerek sağlık kalitemizi artırmaya devam ediyoruz.Bölge Eğitim Hastanemize açtığımız Palyatif Bakım Merkezi'nde hastalarımızın geçirdiği zorlu dönemlerde, ağrılarını en aza indirgeyip, beslenmelerine kadar her durumları gözlemlerini yaparak gerekli bakımları sağlayacağız. dedi

        Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine açılan Palyatif bakım merkezinde 3 Doktor ikisi uzman bir pratisyen,1 Sosyal hizmet uzmanı,1Fizyoterapist,1Diyetisyen,1Manevi destek birim görevlisi ve 10 Hemşire olmak üzere toplam 17 alanında yetişmiş personel görev yapacak.

        (ERZ-AA-Y)

        01.12.2015 15:19:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler