Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAYDİ UMRE ÖDÜLLÜ HADİS YARIŞMASINA

        KAYSERİ (İHA) - Merkezi İstanbul'da bulunan Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği, Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının bu yıl ki ana teması, Hadis oldu. Yarışmanın başvuruları, başladı. Kayseri'de yarışmanın ortağı, Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü oldu.

        Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mustafa Olgunharputlu, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın doğru kaynaklarla buluşmasına biraz da olsa katkı sağlamak amacıyla yarışmaya ortak olduklarını söyledi. Ayrıca toplumda hadis algısı oluşturmak amacıyla da yarışmaya katkıda bulunduklarını ifade eden Olgunharputlu, 'Yarışma, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından düzenlenmektedir. Yarışmanın merkezi proje ortağı ise, Son Peygamber Platformu'dur. Ayrıca yarışma; diğer illerde proje ortağı kulüplerin işbirliği ile yapılmaktadır. Kayseri'de yarışmanın ortağı olduk. Yarışma Türkçe dilinde 5 kategoride, İngilizce de ise bir kategoride yapılacaktır. Başvurular başladı. Yarışmaya son başvuru tarihi 20 Şubat 2016'dır. Sınav ise, Nisan 2016 Pazar Saat 10.00 da tüm sınav merkezlerinde aynı anda yapılacaktır. 'dedi.

        ÖDÜLLER

        A, B, C ve D kategorilerinde birinci olanlara umre ve çeşitli oranlarda para verilecek. E ve F kategorilerinde birinci olanlara da tablet hediye edilecektir. Yarışmayı 4. ve 10. Arasında tamamlayanlara da tablet ile ödüllendirilecektir. Ayrıca her il, kendi ilinde dereceye girenlere de ödüllendirecek., Türkiye genelinde toplamda, 16 adet umre ödülü verilecek. Kayseri ödülü ise toplamda 48 adet Çeyrek Cumhuriyet altını dağıtılacak.

        YARIŞMA KİTABI

        Yarışmaya, http://hadis.ufkayolculuk.com/ internet adresi üzerinden başvuru yapılacak. Yarışmanın kitabı ise, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın hazırladığı, 'Riyazü's Salihin 'den 1001 Hadis Seçkisi' isimli kitap olacak. Kitap, Derneğin, 0 352 232 32 64 telefonu ile irtibat kurularak temin edilecek.

        (AÖ-Y)

        02.12.2015 09:01:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler