Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PROF. DR. MUSTAFA KARATAŞ, 'SÜNNETİN DOĞRU ANLAŞILMASI VE HAYATA YANSIMASI'NI ANLATTI

        TEKİRDAĞ (İHA) - Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) 'Sünnetin Doğru Anlaşılması ve Hayata Yansıması' konulu konferans verdi.

        NKÜ İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen konferansa üniversitenin akademik ve idari personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

        Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferans, NKÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yakup Bıyıkoğlu'nun konuşmasının ardından, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Yüksel'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

        NKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin'in katılımcılara teşekkür etmesinden sonra kürsüye davet edilen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, yaklaşık 40 yıldır hadis üzerinde çalışmalar yaptığını kaydederek, hadisler üzerinde örneklerle bilgi verdi.

        "Dinimizi zayıf malzeme üzerine değil, sağlam malzeme üzerine inşa etmeliyiz" diyen Prof. Dr. Mustafa Karataş, "İslam kültürü ve medeniyeti hadisler sayesinde oluşmuştur. Bu nedenle hadisleri doğru anlamak gereklidir" şeklinde konuştu.

        Konferansın bitiminde Prof. Dr. Mustafa Karataş, katılımcıların sorularını cevaplandırırken, NKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin tarafından Prof. Dr. Mustafa Karataş'a üniversite tabağı hediye edildi.

        (MK-MK-Y)

        02.12.2015 10:04:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler