Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ASP İL MÜDÜRÜ ABDULHAKİMOĞULLARI: "ENGELLİ SORUNLARINA YOĞUNLAŞIYORUZ"

        ERZURUM (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, 3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Abdulhakimoğulları, engelli vatandaşların topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit sağlanması amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü "Uluslararası Engelliler Günü" olarak kabul edildiğini anımsattı.

        Abdulhakimoğuları kurum olarak engelli sorunlarına yoğunlaştıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:' "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesinde bireylerin ortak sorumluluk yüklenmeleri oldukça önemlidir. Bu sorumluluk engelli bireylerin sorunlarının çözümü ve sosyalleşmelerinin arttırılması açısından vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılığının arttırılması ile başarıya ulaşacaktır. Ülkemizin en önemli gerçeklerinden biri de hiç kuşkusuz engelli vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim, sağlık, kültür, istihdam ve rehabilitasyon gibi önemli hizmetlerden yararlanmalarını ve bu haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. ''

        EVDE BAKIM HİZMETLERİNDEN 7 BİN 264 KİŞİ YARARLANIYOR

        Kurum olarak bu konuda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Abdulhakimoğulları, şu ifadeleri kullandı: ''Engellilerimize sosyal hizmet sunumunda, engellinin biyolojik, fiziksel, psikolojik ve sosyal ihtiyaçları da dikkate alınarak, öncelikle yaşadığı sosyal ve fiziksel çevreden ayrılmaksızın, aile ortamında hizmet verilmesi için belirtilen esaslar doğrultusunda bakıma muhtaç Engellinin akrabası tarafından evde bakım hizmeti sunumunda bir aylık net asgari ücret tutarında ödeme, engelliye bakan kişiye yapılmaktadır. Evde bakım hizmetlerinden Erzurum'da 7 bin 264 kişi yararlanmaktadır. İlimizde Engelli Bakım ve Rehabilitasyon alanında, biri resmi üçü özel kuruluş olmak üzere toplamda dört kuruluş ile hizmetlerimiz sürdürülmektedir. İl Müdürlüğümüze bağlı özel Engelli bakım merkezlerinde çoğu yaşlılık nedeniyle kişisel bakımını yapamayan engellilerimizin barındırılması sağlanmaktadır. Bu hizmet kapsamında özel bakım merkezlerine aylık ortalama 440 Bin TL ödeme yapılmaktadır. Engelli bakım ve rehabilitasyon merkezi hizmetlerinden yararlanıcı sayısı 286'dır. Erişilebilirlik ise herhangi bir ürünün, servisin, hizmetin, teknolojinin ya da ortamın engelliler ve yaşlılar dâhil olmak üzere herkes tarafından ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasını ifade etmektedir. Tüm yaşam alanlarının engelli ve yaşlılarca erişilebilirliği hedefi ile çalışmalarımız sürmektedir. Erişilebilirlik Hizmeti kapsamında mevcut taranmış yaşam alanı sayısı 625'tir. Fiziksel veya zihinsel bir engelliliğin yol açtığı mahrumiyet ve sorunların en aza indirilmesi, her şeyden önce insani bir sorumluluktur. Bu sorunlara çözüm üretmek sosyal bir devlet olmanın bilinci yanında, ister doğuştan isterse sonradan olsun, engellilere sunulan imkan ve hizmetler, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla birlikte; bir ülkedeki insana verilen değer ve önemin en belirgin göstergelerindendir''

        Abdulhakimoğulları mesajını şöyle noktaladı ''Engelli vatandaşlarımızın yaşama sıkı sıkıya bağlanmaları, güçlüklere direnebilmeleri ve kimi sorunlarını kendi çabalarıyla aşabilmeleri için herkesi engelli vatandaşlarımıza destek olmaya ve yürütülen çalışmalara katkıda bulunmaya çağırıyor "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nün engelli insanlarımızın problemlerini çözmeye yönelik çalışmaların, başarıya ulaşmasına vesile olmasını temenni ediyorum."

        (ERZ-AA-Y)

        02.12.2015 11:54:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler