Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FUTBOLUN GÜLEN YÜZÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE SÖYLEŞİYE KATILDI

        - ERDOĞAN ARIKAN'LA "MEDYA VE SPOR SÖYLEŞİSİ" GERÇEKLEŞTİRİLDİ

        KADİR ARSLAN

        ESKİŞEHİR (İHA) - Anadolu Üniversitesi Kent Konseyi'nin katkılarıyla düzenlenen Erdoğan Arıkan'la "Medya ve spor söyleşisi" gerçekleştirildi.

        Yunus Emre Kampüsü Salon Anadolu'da düzenlenen söyleşiye öğretim elemanlarının yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Ahmet Kanbur'un yönettiği ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği'nden (ASGD) verilen plaketle başlanılan söyleşide futbolun sevilen yüzü TRT Spikeri Erdoğan Arıkan, spikerlik mesleğine nasıl başladığını, mesleğe bakış açısını ve salonda bulunan öğrencilerin sorularını yanıtlarken meslek hayatındaki bazı anıları anlattı.

        "HAYATIMIZLA İLGİLİ EN KRİTİK KARARI EN GÜZEL YILLARIMIZDA VERİYORUZ"

        Önceleri boya ve pazarlama alanında çalıştığını anlatan Arıkan, daha sonra TRT'nin açtığı sınavı kazanarak kurumda çalışmaya başladığını belirtti. Mesleğe TRT Diyarbakır Radyosu'nda başladığını aktaran Arıkan, hayatını tesadüflerin şekillendirdiğini ve herkesin bu kadar şanslı olamayabileceğini vurguladı. Şansı insanların kendilerinin kovaladığını belirten Arıkan, "Hayatımızla ilgili en kritik kararı, hayatımızın en güzel yıllarında veriyoruz. Yani sizin şimdi vereceğiniz bir karar, hayatınızın kararı olacak. Ama çok fazla bunun farkında olmuyoruz ve hayatınız da o karara göre şekillenecek. Şimdi o kararı doğru veremezseniz 10 sene sonra akıl başına geliyor ama bunu değiştirmek çok zor oluyor. Bazı sorumluluklar başlıyor. Bunu için size önerim şu, bu yaşta belki 3 sene belki de 5 sene kaybetmeyi göze alın. Sizin yapabileceğiniz, ileride mutlu edecek ve kariyer olarak da size bir şeyler katacak işi bulun. O işin, yeteneğin peşinde koşun. Herkes spiker olamayabilir ama herkesin en iyi yapacağı bir iş vardır mutlaka. Onu bulun ve ona göre karar verin. Aslında her meslek ve hayat için geçerli bir mesele. Akıl. Yaptığınız mesleği de aklınızla yapıyorsanız o zaman başarılı olmamanız için hiçbir sebep yok. İnsan kafasında ne hayal ediyorsa dışarı da o yansır" dedi.

        Bir süre daha kariyeriyle ve meslekle alakalı bilgiler veren Erdoğan Arıkan, daha sonra salondaki öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

        (KA-Y)

        02.12.2015 12:13:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler