Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN AKDOĞAN;

        - "ÜRETİME YÖNELİK YATIRIM NİĞDE'DE İHRACATI PATLATIR"

        MÜCAHİT BİLGİ

        NİĞDE (İHA) - Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM)2015 yılı kasım ayına ilişkin verileri Niğde'de düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, kasım ayında ihracatın bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 10.5 düşüşle 11 milyar 437 milyon dolar düzeyinde gerçekleştiğini açıkladı.

        Grand Hotel'de düzenlenen toplantıda Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ihracatın ülke zenginliği anlamına geldiğini ihracat yapmanın da cesaret göstergesi olduğunu vurguladı. Niğde ihracatının arzu edilen noktada olmadığını anlatan Başkan Akdoğan, "Niğde'de tüm sermaye sahibi hemşehrilerimizin üretime yönelik yapmaları halinde ihracatta patlama yaşanacağını düşünüyorum. Özellikle teknolojide üretim gerekiyor. İleri teknoloji üretmek ve üretime yönelik yatırım yapmak gerekiyor. Bana göre bu iki durumu gerçekleştirdiğimizde Türkiye'nin ihracatı 2023 yılında 500 miyar doların üzerinde olacaktır" dedi.

        Başkan Akdoğan, ihracat verilerinin açıklandığı toplantıda şu ifadelere yer verdi:

        "Sermaye güven ortamını sever ve istikrarı sever. Bir ülkede istikrar ve güven ortamı varsa o ülkeye hem yabancı yatırımcı gelir hem de yine kendi yatırımcımız parasını yatırıma dönüştürür, üretime aktarır ve ülke de bu doğrultuda ihracatını artırır. Türkiye'mizin 2013 yılında IMF'ye olan borçlarını kapatmasıyla birlikte, faizlerde düşüş eğilimi göstermeye başladığında bilinçli olarak Gezi Parkı olayları çıkarıldı. Türkiye'nin önünün açılması, dünyadaki saygınlığının artması, yine dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına girmesi bilinçli olarak engellenmek istendi. Bunların şu anda yine bir takım olayları desteklediklerini görüyoruz. İnşallah bundan sonra önümüzdeki seçim olmayan 4 yılı iyi değerlendirirsek epey bir yol kat edeceğimize inanıyorum."

        Kasım ayı ihracat verilerinin açıklandığı toplantıda, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a ihracata yaptığı katkılardan dolayı plaket verdi. Toplantıda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık ve Rektör Prof. Dr. Adnan Görür'e de ihracata katkılarından dolayı plaket verildi.

        Toplantıda ayrıca Niğde'de en çok ihracat yapan 5 firmanın temsilcilerine de plaket verildi.

        (MB-YE-AÖ-Y)

        02.12.2015 12:34:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler