Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖĞR. GÖR. ATILGAN, "ÇEVRENİN BİZE DEĞİL BİZİM ÇEVREYE İHTİYACIMIZ VAR

        GAZİANTEP (İHA) -Gaziantep'te ünversite öğrencileri çevre yürüyüşü gerçekleştirdi.

        Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çevre ve Genç Tema topluluğu tarafından üniversitede eğitim ve öğretim gören öğrencileri çevre konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, öğrencilere olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri kazandırmak amacıyla 'Çevre Tanıma ve Çevre Keşif Yürüyüşü' düzenlendi. Çevre ve Genç Tema Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Atılgan, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamı çevre olarak tanımlayarak, "Çevre Tanıma ve Çevre Keşif Yürüyüşü esnasında çevremizde gördüğümüz eksiklik ve yapılması gerekenler konusunda her arkadaşımızın fikrini alarak ortak bir karara varacağız. Yapılması gerekenleri tek tek sıralayarak bu konuda da üniversitemiz yöneticilerini bilgilendireceğiz" dedi.

        Atılgan, üniversite çevresinin korunması, güzelleştirilmesi ve iyileştirilmesi için herkesin elinden gelenin daha fazlası yapması gerektiğinin farkında olduklarını da vurgulayarak, Kültür müdürlüğüne bağlı diğer topluluklarla iş birliği içerinde çalışmalarını yapacaklarını söyledi. Öğr. Gör. Atılgan, "Bu üniversite bizim, bu çevre bizim. Çevreyi korumak, güzelleştirmek ve iyileştirmekte bize düşer. Öğrencilerimize daha temiz, daha güzel ve daha sağlıklı bir çevrede yaşamanın farkındalığını öğretmek bağlamında birçok çalışma yapacağız, yapmak zorundayız. Çünkü çevrenin bize değil bizim çevreye ihtiyacımız var" diye konuştu.

        (SD-Y)

        02.12.2015 13:25:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler