Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ ORHAN DÜZGÜN'ÜN 'DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ' MESAJI

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

        Vali Düzgün, "Engelli vatandaşları topluma kazandırmak ve yaşam koşullarını kolaylaştırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla; Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü "Dünya Engelliler Günü" olarak kabul edilmiştir. Toplumu oluşturan bütün bireylerin ortak sorunu olan engellilik "Dünya Engelliler Günü" vesilesi ile engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkı sağlaması ve bu konuda toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla çeşitli etkinlikler ile kutlanmakta ve toplum olarak her bireye bu sorumlulukta pay sahibi olma noktasında fırsat sunmaktadır" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:

        "Pek çok ailemizde, kendi ailemiz içerisinde olmasa bile yakın bir aile içerisinde herkesin bir engelli yakını bulunmaktadır. Engellilerin toplum hayatına katılabilmesi, sosyal yaşamda yerini alabilmeleri, çalışabilecek durumda olanların bir meslek edinerek ekonomik hayata ve ailesine katkı sağlaması çok önemli. Engellilerimizi evlerinden çıkartarak sokakta, caddede, alışverişlerde, parkta gezerken ya da bir işyerinde çalışırken görmek, hem onlara ve ailelerine bir özgüven sağlıyor, hem de engellilerimize bir moral, mutluluk ve sevinç kaynağı oluyor.

        Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde yer almalarını sağlamak ve yaşam koşullarını kolaylaştırmak, hayat standartlarını yükseltmek hem devletin, hem de toplumumuzun en başta gelen görevlerinden birisidir. Devlet olarak, engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında olmaları ve yer almaları için gayret ve çaba gösteriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın içinde yer aldıkları sivil toplum kuruluşlarımız da bu çabaya destek olmaktadırlar.

        Geleceğe güvenle bakan, güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartı, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkânlardan yararlanabilmeleri; birlik ve beraberlik içinde, ortak umutları ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmeleridir. Dolayısıyla nüfusumuzun önemli bir bölümünü teşkil eden engellilerimizin toplumla bütünleşmelerinin ve hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanması, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerinin toplum içinde sağlanması ilkesinden hareketle onların üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kolaylaştırılması en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Medeni ülke olma şartlarından biri de engelli vatandaşlara verilen önem ve onların sosyal yaşama entegrasyonunun sağlanmasıdır.

        Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızı kararlılıklarını yitirmeden amaçlarına ulaşmak için daha çok çalışmaya, hayata bağlılıkları ve azimleriyle herkese örnek olmaya çağırıyorum. Dünya Engelliler Günü'nde; bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum."

        (AÖ-Y)

        02.12.2015 13:57:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler