Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MİLLİ HALTERCİ MURATLI VE DUMAN AVRUPA ŞAMPİYONU

        KONYA (İHA) - Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesporlu halterciler Nazmiye Muratlı ile Besra Duman, Macaristan'da yapılan Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Meram Belediyesporlu iki sporcu da Avrupa 4. oldu.

        Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediye meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, "22-29 Kasım tarihleri arasında Macaristan'da yapılan Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası'nda derece alan sporcularımız var. Büyükler kategorisinde mücadele eden Nazmiye Muratlı, 41 kilo bayanlarda 100 kilogram kaldırarak Avrupa şampiyonu oldu. Sibel Çam, 55 kilo bayanlarda 86 kilogram kaldırarak Avrupa 4. oldu. Gençlerde Besra Duman, 45 kilo bayanlarda 86 kilo kaldırarak Avrupa rekoru kırarak şampiyon oldu. Aynı sporcumuz büyükler kategorisinde ise Avrupa 4. oldu. Sporcularımızı, antrenörlerimizi ve kulüp yöneticilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

        10 SPORCUDAN 3'Ü MERAM BELEDİYESPORLU

        Meram Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Saraç da, "Macaristan'da yapılan Avrupa Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda mücadele eden Milli Takımımızdaki 10 sporcudan 3'ü kulübümüz sporcusuydu. 3 sporcumuz da derece aldı, 2'si Avrupa Şampiyonu olurken, biri de dördüncü oldu. İnşallah 2016'da Rio'da yapılacak paralimpik oyunlarına kulüp olarak 3 sporcumuzun da katılması söz konusu. Engellilerde kulüp olarak aynı anda 3 sporcusunu Milli Takım nezdinde yurt dışına gönderen ilk kulüp olduk. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere verdiği büyük destekten dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (AH-Y)

        02.12.2015 14:00:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler