Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KADINA ŞİDDETE TİYATRO SAHNESİNDE TURUNCU TEPKİ

        ESKİŞEHİR (İHA) - Birleşmiş Milletlerin tüm dünyada şiddete karşı düzenlediği 'Dünyayı turuncuya boya' kampanyasına, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları sahneden destek verdiler.

        Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü isimli oyun öncesi tiyatroya gelen seyircilere, turuncu renkli yaka kartları dağıtıldı. Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesinde, Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü oyununu izlemeye gelen tiyatro severlere görevliler üzerinde "Dünyayı turuncuya boya: Kadına şiddete son" yazılı turuncu yaka kartları dağıttılar. Oyun sonunda oyuncular Özlem Baykara Danacı, Sinan Demirere ve Hakkı Kuş seyircileri selamladıktan sonra, turuncu atkılarını giydiler. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları adına Özlem Baykara Danacı, şiddete karşı bildirilerini okudu. BM verilerine göre, tüm dünyada kadınların ve kız çocuklarının yüzde 35'inin fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kaldığını belirten, Özlem Baykara Danacı, "Dünyada çocuk yaşta evlendirilmiş 700 milyon kadın yaşıyor. Bunların 250 milyonu 15 yaşın altındayken evlendirilmiş. Bizler de bu sorundan muaf değiliz; şiddetle mücadele ve kurumsal dayanışma niyetimizi her zaman olduğu gibi bir kez daha yineliyoruz. Türkiye ve dünya için eşit, özgür, barış ve dayanışma dolu günler diliyoruz" dedi.

        Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü isimli oyunu izleyenler de, toplumun bütünün kadına ve kız çocuklarına karşı şiddete karşı aynı tepkiyi göstermelerini ve duyarlı olmaları gerektiğini söylediler.

        (KÇ)

        02.12.2015 15:37:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler