Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT BARIŞ MECLİSİ HEYETİ ANKARA ZİYARETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

        MEHMET NİYAZİ DENİZ

        SİİRT (İHA) - Aralarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı Siirt Barış Meclisi heyeti, Ankara'da gerçekleştirilen ziyarete ilişkin basın toplantısı düzenledi.

        Siirt Barosu'nda düzenlenen toplantıda heyet adına konuşan Siirt Tabipler Odası ve Türkiye Barış Meclisi üyesi Op. Dr. Ekrem Bilek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti milletvekilleri, HDP Grup başkan vekilleri ve Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay ile görüşerek, bölgenin beklentilerini kendilerine ilettiklerini aktardı. Ziyaretin yararlı geçtiğini aktaran Bilek, "Biz STK'lar olarak sadece barış duygularını su yüzüne çıkarmak istiyoruz. Bu talepler ilimizde bulunan tüm halkların ruhunda olan şeylerdir. Geçmişte de benzer çalışmalar yaptık. Gayemiz bölgemizde meydana gelen şiddet olaylarını biz Siirt'te nasıl asgariye indirebiliriz diye çabalıyoruz. Görüşme sonucu Siirt'in daha huzurlu bir kent olması için daha iyi nasıl sorunları çözebiliriz diye bir araya geldik. Kendi içimizde bir araya gelerek bu kararlar doğrultusunda tüm siyasi partilere gittik. Tabipler odası, Siirt barosu, KESK, İHD olarak bir heyet oluşturduk. Temasa geçtiğimiz siyasi partiler tarafından iyi karşılandık. Bizim ana konumuz şiddetin önlenmesidir. Diyarbakır baro başkanımızın bir şiddet sonucu yaşamını yitirmiştir, bölgemizde bu sorunun önüne geçmemiz gerekir. Ankara katliamından tutun Suruç ve Reyhanlı katliamları olmasaydı belki bu olaylar yaşanmazdı" dedi.

        (MND-MP-Y)

        02.12.2015 15:40:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler