Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TAVŞANLI'DAN TÜRKMENLERE YARDIM

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : TUNA İŞLEYEN

        KAMERA : TUNA İŞLEYEN

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren Enderun Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Bayırbucak Türkmenleri yardım kampanyası başlatıldı.

        Bayır Bucak Türkmenlerine Enderun Derneği gıda, giyecek, kömür ve nakdi yardım kampanyası düzenledi.

        Enderun Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi Gökhan Sakın, Dernek olarak önceden beri Suriye'deki Türkmenlere yardım kampanyası yapmayı düşündüklerini, mesele soydaşlarımıza Bayır Bucak Türkmenlerine gelince bıçak kemiğe dayandı bizde çorbada tuzumuz olsun istedik ve Tavşanlı'da bir kampanya başlattıklarını söyledi.

        Uluslar arası bir yardım kampanyası olduğu için Dernek olarak Yardımları Hayrat İnsani Yardım Vakfı ulaştıracaklarını kampanyayı hemen başlatıp halka duyurduklarını ve beklentilerinin çok çok üzerinde destek gördüklerini belirten Sakın, "1 tır ayni yardım kampanyası düşünürken, 4 veya 5 tır dolusu yardım geldi. Bunların içerisinde 2 tır un, 1 tır kömür, 2 tırda giyim ve yiyecek yardımı olacak" dedi.

        Kampanyanın ayni kısmının bittiğini, nakdi yardımlarını devam ettiğini dile getiren Sakın, toplanan yardımları dualarla birkaç gün içinde Hayrat İnsani Yardım Derneği vasıtasıyla Bayır Bucak Türkmenlerine göndereceklerini ifade etti. (Tİ -EFE)

        02.12.2015 15:50:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler