Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ENGELLİ ÇOCUKLAR 'KAĞITHANE'DE EMPATİ ZAMANI' İLE EĞLENDİ

        - OTİZMLİ MİNİK ENGELLİ BABASIYLA TÜRKÜ SÖYLEDİ

        - BAŞKAN FAZLI KILIÇ: "SEVGİ HER ENGELİ AŞAR"

        EMRAH KUŞ

        İSTANBUL (İHA) - Kağıthane Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 'Kağıthane'de Empati Zamanı' isimli program düzenledi. Programda konuşma yapan Başkanı Fazlı Kılıç, "Sevgi her engeli aşar. Bizde Kağıthane'de sevgi ile her engeli, her zaman aşmanın çalışması içerisindeyiz" dedi.

        Kağıthane Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kağıthane Kent Konseyi Engelliler Meclisi İşbirliği ile engellilere yönelik 'Kağıthane'de Empati Zamanı' isimli program düzenledi. Program Selahaddin Korkmaz Özel Eğitim İş Okulu'nda eğitim gören engelli çocukların, el becerileri ile yaptıkları süs eşyaları ve resimlerden oluşan sergi açılışı ile başladıb. Kağıthane Kültür Merkezi Salon'unda çeşitli gösterilerle devam eden programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili Şirin Ünal, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Çayır, çok sayıda engelli vatandaş ve ailesi katıldı. Engelli çocukların beden dili ile İstiklal Marşını okumasıyla başlayan programda, öğrenciler çeşitli alanlarda hünerlerini sergiledi. Şarkıların da söylendiği programda engelli çocuklar doyasıya eğlendi.

        BABA İLE OĞUL TÜRKÜ SÖYLEDİ

        Otistik minik Erinç, babası Ergin Canpolat'la Aşık Veysel Şatıroğlu'nun 'Uzun İnce Bir Yoldayım' isimli türküsünü söyledi. Babasının sazına eşlik eden minik Erinç, sahne performansıyla dinleyenlerin beğenisini topladı.

        "SEVGİ HER ENGELİ AŞAR"

        Programda konuşma yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, " Kağıthane'de 500 bin kişilik bir aileyiz. Bir aile duygusu ve mensubiyetiyle, Kağıthane'deki çocuklarımızın, gençlerimizin, yetişkinlerimizin Engelli vatandaşlarımızın, eğitim camiamızın her daim yanında olmaya çalışıyoruz, her zaman da birlikte olmaya çalışıyoruz. Bu çok özel günde de yine engelli çocuklarımızla, engelli komşularımızla birlikte olduk ve bu birliktelikten çok mutlu olduğumuzu bir kere daha ifade ediyorum. Herkes, hepimiz her an bir engelli adayıyız. Birçok arkadaşımız bu olayı yaşadılar. Bizim geçmişte, birlikte ilçe başkanlığı yaptığımız bir arkadaşımız, Kadıköy İlçe Başkanıydı. Bir trafik kazasında engelli oldu. Sonra Milletvekili olarak bizleri temsi için Türkiye Büyük Millet Meclisine gitti. Hepimizin, herkesin her türlü engeli olabilir ama şu olmasın, hiç birimizde sevgi engeli olmasın, birbirimizi sevelim, ülkemizi sevelim, milletimizi ve bayrağımızı sevelim, insanları sevelim, çevreyi sevelim, sevgi her engeli aşar. Bizde Kağıthane'de sevgi ile her engeli, her zaman aşmanın çalışması içerisindeyiz" diye konuştu.

        Oğluyla birlikte sahne alarak türkü söyleyen Ergin Canpolat ise, " Çocuğumla türkü söyledim, çok mutluyum. Onu bu günlere bu noktalara taşımak gerçekten zordu. Hastalığını ilk öğrendiğimizde 3 yaşındaydı. O zaman dünya da her 100 çocukta 1'inde otizm var diyorlardı. Bugün o sayı 67'de 1'e indi. Ben şanslı otizmli çocuğu olan ebeveynlerdenim. Ben genelde evde çocuğumla beraber saz çalıyorum. Birlikte türküler söylüyoruz. Evde daha iyi performansları oluyor. Bugün, yine de güzeldi. Sağ olsun. Oğlumu tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

        (ÖK-ÖK-Y)

        03.12.2015 09:42:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler