Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÜNVER, ENGELLİLERE ENGELLİLER GÜNÜNDE SEVİNDİREN MÜJDEYİ VERDİ

        - ÜNVER "KÜLLİYE ALANINDA ENGELLİLERİMİZ İÇİN BİR MERKEZ OLUŞTURUYORUZ"

        COŞKUN SAĞLAMDİN

        NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2016 yılı yatırım programı kapsamında Nevşehir Belediyesi olarak Külliye alanı içerisinde engellilere yönelik oldukça kapsamlı hizmetler sunacak merkezi hizmete kazandırmayı planladıklarını açıkladı.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener başkanlığında çeşitli engelliler derneklerinin yöneticileri, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.

        Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2004 yılından beri engelliler için şehir genelinde bir farkındalık oluşturma yolunda ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalarında halk nazarında oldukça ilgiyle karşılandığını söyledi.

        Engellilerin, diğer kişiler gibi anayasada belirtilen tüm hakları eşit şekilde kullanabilme haklarına sahip bireyler olduğunu vurgulayan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak 2004 yılından beri ortaya koydukları çalışmalarla ortaya koyduklarını ifade etti.

        Nevşehir Belediyesi tarafından geçen yıl hizmete kazandırılan ve Türkiye'ye örnek olabilecek düzeydeki Özel İnsanlar Merkezi'nin gerek ülke genelinde ve gerekse dünya genelinde geniş bir yankı uyandırdığını aktaran Ünver " Nefesimiz yettiğince engelli kardeşlerimizin toplum hayatında daha etkin olabilmeleri adına hizmete kazandırdığımız Özel İnsanlar Eğitim Merkezi'nin çalışmalarını ve hedeflerini anlatıyorum. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatının yönetiminde yer alan belediye başkanı olarak dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen seminer ve toplantılarda bu projemizi anlattığımızda büyük bir ilgiyle karşılanıyorum. 2016 yılında şehrimizin değerlerini gelecek kuşaklara aktarabildiğimiz en önemli yapılardan biri olarak ele aldığımız Nevşehir Külliyesi alanında, engelli kardeşlerimiz ve onların ailelerinin yararlanabileceği bir büyük merkezin yapımını gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda merkezde sadece engelli kardeşlerimiz değil, onların ailelerinde ekonomiye verimli bir şekilde katılımlarını sağlayabilmek için bir dizi el sanatları alanında üretim yapabileceği alanlarda oluşturacağız." dedi.

        (COŞ-AÖ-Y)

        03.12.2015 13:41:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler