Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ENGELLİLER GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : TURAN BULUT

        KAMERA : TURAN BULUT

        KAYSERİ (İHA) - Berksoy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin 3 Aralık Engelliler Günü'nde düzenlediği etkinlikte engelli çocuklar gönüllerince eğlendi.

        Berksoy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Osman Özbek, 3 Aralık Engelliler Günü'nü kutlayarak, "1992 yılında Birleşmiş Milletler'in kararı ile 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Bu karar 1993 yılı Mart ayında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nda 3 Aralık gününü tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının tam ve diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması amacıyla çalışılması gereken bir gün olarak tüm dünyaya duyurulmuştur. O zamandan beri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Türkiye nüfusunun yüzde 12'si yaklaşık 9 milyonu engelli. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin artırılması umuduyla tüm engellilerin Engelliler Gününü kutluyorum" dedi. Rehber Öğretmeni Gamze Uzuğ ise amaçlarının engellilere sadece eğitim vermek olmadığını, onları sosyal hayata kazandırmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Berksoy ailesi olarak her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyoruz. Biz sadece böyle günlerde değil her zaman yanlarındayız. Amacımız burada çocuklara sadece eğitim vermek değil onları sosyal hayata kazandırmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Düzenlenen etkinlikte Rehabilitasyon merkezi tarafından oyuncaklar dağıtılırken müzik dinletisi yapıldı. Programda engelli çocuklar oyun havası eşliğinde gönüllerince eğlendi.

        (TB-AÖ-Y)

        03.12.2015 13:42:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler