Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN'DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

        ATİLLA İDİZ

        VAN (İHA) - Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir program düzenlendi

        Van-Şişli Öğretmenevi'nde düzenlenen programa Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, kamu kurum ve kuruluş amirleri, engelliler ve aileleri katıldı. Burada açılış konuşmasını yapan Vali Taşyapan, son zamanlarda engellilere yönelik farklı ayrıcalıklar getirildiğine vurgu yaptı. Bu ayrıcalıklardan en önemlisinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kurulması olduğuna dikkat çeken Vali Taşyapan, "Bu Bakanlık, nezdinde engelli vatandaşlarımıza yönelik reform düzeyinde adımlar atıldı ve atılmaya devam ediliyor. Yerel olarak da devam eden çalışmalarımız, hiçbir engel kalmayana kadar sürecektir. Bu kapsamda tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum" dedi.

        Van'da engellilere yönelik yapılan çalışmaların anlatıldığı programda, engelliler tarafından şiirler okunup, türküler seslendirildi. Programda SODES kapsamında engellilere tekerlekli sandalye, beyaz baston, krozet ve havalı yatak hediye edilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ise eğitim gören 5 engelliye tablet hediye edildi.

        Program verilen ikramlarla sona erdi.

        (ATL-MSA-Y)

        03.12.2015 13:51:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler