Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOKSUL VATANDAŞIN KAR ALTINDA KÖMÜR ALMA MUTLULUĞU

        BÜLENT MAVZER

        IĞDIR (İHA) - Iğdır'da etkili olan kar yağışına rağmen yardım kömürünün dağıtılmaya devam etmesi dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürdü.

        Iğdır'da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı kentti beyaza bürüdü. Iğdır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla dar gelirli ailelere iki aydır dağıtılan yardım kömürü, Emek Mahallesi'nde kar yağışı altında devam etti. İl genelinde kar yağışı altında kömürünü alan dar gelir vatandaşların yüzü güldü. Havaların bu yıl erken soğuduğunu belirten Kemal Aray, bu yıl kömür dağıtımının kar yağışına denk geldiğini, kendilerinin kömür almak için sırada beklediğini belirtti.

        Nurettin Bilen isimli genç ise, annesinin yardım kömürünü almak için geldiğini belirterek, "İş yerimden bugün öğlene kadar annemin yardım kömürünü almak için izin aldım. Bu sene kar biraz erken yağdı. Sanki kış biraz çetin geçecekmiş gibi görünüyor. Daha sonbaharın çıkmasına 20 gün var. Cenab-ı Allah'ın hikmeti; bu yıl kömür dağıtıldığı anlarda kar yağdı. Bu da devletimizin hizmetinin iyi olduğunu gösteriyor. Tabi karla birlikte kömürün dağıtılması ayrı bir mutluluk" dedi.

        Iğdır Vali Yardımcısı Mevlit Özmen de, kent merkezi ve merkeze bağlı köylerinde toplamda 6 bin ailenin yardım kömürü aldığını, bu kapsamda 7 bin ton yardım kömürü dağıtılacağını belirtti. İki aydır köylerde ve kent merkezinde yardım kömürünün sıra ile dağıtıldığını bildiren Özmen, bu çalışmanın listede ismi bulunan ihtiyaç sahiplerinin bitimine kadar devem edeceğini sözlerine ekledi.

        (BM-MSA-Y)

        03.12.2015 14:00:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler