Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        11. MESLEK EDİNDİRME KURSU HİLALKENT'TE AÇILDI

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanatsal ve Mesleki Eğitim Kursları (ESMEK) Hilalkent Şubesi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

        On birincisi yapılan Hilalkent'teki ESMEK Şubesi açılış törenine, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Erzurum Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve vatandaşlar katıldı. Kesilen kurdelenin ardından açılışı yapılan şube katılımcılar tarafından gezildi. 5 binin üzerinde kişinin eğitim göreceği meslek edindirme kursuyla igili bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "On birincisini açtığımız meslek edindirme kursumuzla birlikte 160 ayrı branşta eğitim yapıyoruz. 5 binin üzerinde öğrencimiz 200 öğretmeninin eşiliğinde bu kurslara katılacaklar.. Arzumuz Erzurum'da benim mesleğim yok diyen kalmasın. Gerek erkek gerekse kadınlarımızı eğiterek gelecekte bir çok branşta ihtiyaç olacak eleman yetiştireceğiz. Böylelikle gerekli istihdam da sağlanmış olacak. Belediyecilik sadece park bahçe, yol, kaldırım yapmak değil sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere de destek vermektir. Bu anlamda her geçen gün şehrimizi geliştirmek adına özen gösteriyoruz. İnşallah dönemin sonunda büyük bir farkındalık oluşacak. Bu sanayi sitemizde de 15 civarında fabrika inşaatı başlayacak. Burada onlarca insanımız çalışacak. Biz de onların aradığı nitelikte eleman yetiştireceğiz" diye konuştu.

        Hilalkent Meslek Edindirme Kursu binasının açılışının ardından Vedat Aydın adına yapılan Kütüphane'nin de açılışı yapıldı.

        (ERZ-AA-Y)

        03.12.2015 14:20:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler