Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EĞİTİM-İŞ, 1. DERECE EK GÖSTERGENİN 3600 OLMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

        ONUR ALTINDAĞ

        ZONGULDAK (İHA) - Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, 3600 EK Gösterge için imza kampanyası başlattıklarını bildirdi.

        Eğitim-öğretim sürecinin doğru yönetilmesi ve sürdürülmesinin Türkiye'nin sosyal ve ekonomik yaşamın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Kahveci, "Bu sürecin öznesi olan eğitim çalışanlarının, öğrenci başarısında büyük bir paya sahip olduğu bütün bilimsel araştırmalarla ortaya konulmuştur. "Öğretmen neyse eğitim de odur" sözü bu gerçeğin en basit ifadesidir. Başarılı bir eğitim sisteminin yolu demokratik ve bilimsel bir programla birlikte, motivasyonu yüksek, mesleğinden elde ettiği gelirin yeterli olduğunu düşünen eğitim çalışanlarının varlığından geçmektedir. Ancak ülkemizde eğitim alanında çalışanların, OECD ülkelerindeki eğitim çalışanlarına göre oldukça fazla çalışmalarına rağmen onların dörtte biri oranında ücret aldıkları bilinmektedir. Eğitim çalışanlarımızın büyük çoğunluğu mesleğinden elde ettiği gelirin yetersiz olduğunu, buna bağlı olarak toplumdaki saygınlığının ve mesleki verimliliğinin azaldığını düşünmektedir" dedi.

        Eğitim alanında yaşanan sorunların en önemli nedenlerinden birisinin öğretmenlerin ekonomik durumlarındaki yetersizliği olduğunu belirten Kahveci, "Tüm bu veriler değerlendirildiğinde; eğitim alanında yaşanan sorunların önemli nedenlerinden birisinin öğretmenlerin ekonomik durumlarındaki yetersizlik olduğu görülmektedir. Eğitim çalışanlarının ekonomik durumlarındaki yetersizliğin kısmen de olsa ortadan kaldırılması için devlet memurlarının hizmet sınıfları, görev türleri ve aylık aldıkları dereceler itibariyle belirlenmiş olan ek gösterge rakamlarının yeniden düzenlenmesine gereksinim vardır. Bu durum etkisini özellikle emekli aylığı ve emekli ikramiyesinde göstermektedir. Eğitim-İş olarak, Ek Gösterge Cetvelinin "Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı" bölümünün gözden geçirilerek yeniden düzenlenmesi ve eğitim çalışanlarının ek göstergesinin yükseltilmesi talebiyle TBMM Başkanlığı'na gönderilmek üzere imza kampanyası başlattık" şeklinde konuştu.

        (OA-OA-Y)

        03.12.2015 14:20:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler