Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARICILARA DESTEK

        DÜZCE (İHA) - Düzce'de 521 arı yetiştiricisine 48 bin 203 kovan için 482 bin 30 TL destek ödemesi yapılacak.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelindeki arıcılığı geliştirmek ve bu anlamda arı yetiştiricilerini desteklemek amacıyla her yıl arılı kovan başına destek verilmekte. Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30, en fazla Bin adet arılı kovana sahip yetiştirici/üretici örgütü üyesi arıcılara, belirlenen esaslar çerçevesinde arılı kovan başına destekleme ödemesi yapılmakta. Desteklemeden faydalanacak arıcıların, işletmesinin ikamet ettiği ilde kurulmuş yetiştirici/üretici örgütü üyesi olması zorunlu. Bu yıl için arılı kovan başına 10 TL destek verilmesi öngörülürken desteklenecek arılı kovanlar plakalı ve arıcılık kayıt sistemine kayıtlı olmalısı zorunlu.

        Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada "2015 yılı için İlimizde 521 yetiştiriciye 48 bin 203 kovan için 482 bin 30 TL ödeme yapılacak olup, bununla ilgili yapılan çalışmalar bitirilerek, hazırlanan icmaller Bakanlığa gönderilmiştir. İlimizde önemli bir hayvansal üretim kolu olan arıcılığa her daim destek verildiğini ve daha önce arıcılık faaliyetlerine destek olmak için kovan dağıtımı, zararlılar ile mücadele ve kovan altlığı dağıtımı gibi projeler gerçekleştirilmiştir" dedi.

        (AY)

        03.12.2015 14:24:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler