Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAMSİDE SON 10 YILIN EN BEREKETLİ SEZONU

        AHMET ALTAY

        ORDU (İHA) - Karadenizli Balıkçı Mustafa Mollaoğlu, son on yılın en bereketli hamsi avını gerçekleştirdiklerini belirtti.

        1 Eylül tarihinden itibaren denizde avda olduklarını belirten büyük tekne sahibi balıkçı Mustafa Mollaoğlu, "Son on yılın en iyi hamsi avını bu sezon yapıyoruz. Önceki yıllarda maalesef hamsi bu kadar bol çıkmamıştı. Hamsi balığı birçok ülkede çıkıyor fakat en lezzetlisi Karadeniz'de oluyor. Son günlerde kendisini hissettiren lodos denizde avlanmamızı zorlasa da yinede dikkatli bir şekilde av yaparak vatandaşın sofrasına kadar taze balıkları ulaştırıyoruz. Gürcistan ve diğer ülkelere doğru hamsi göç etmeye bu dönemlerde başladı. Bunun nedeni ise hava şartların etkili olması diyebiliriz. Önceki senelerde Rusya'ya kadar avlarımızı yapıyorduk ama şuan için dikkatli bir şekilde sınır ihlali yapmamaya çalışıyoruz. Avlanmak içinde zaten o bölgelere gitmiyoruz. Olumlu anlaşmalar sağlanırsa ülkelerimiz arasında tekrar o taraflarda avlanmaya gideceğiz. İstavrit bugünlerde ağlarımıza en çok takılan balık. Gerçekten bol ve bereketli bir şekilde avlıyoruz. Bunun aksine de palamut balığı maalesef hiç çıkmıyor diyeceğimiz kadar az. Bu durumunda sezon boyu devam edeceğini diye düşünüyorum. Nisan 2016 yılında av sezonu bitecek ve biz bu tarihe kadar denizlerde avlanmaya devam edeceğiz. Balıkçılar en çok çalışan kişilerdir. Her zaman vatandaşlarımızın sofralarında taze balık getirmek için denizlerde avımızı devam ettireceğiz" dedi.

        (AA-SLH-Y)

        03.12.2015 14:26:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler