Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EĞİTİM-BİR-SEN 2'İNCİ ŞUBE ÜYELERİ BANKA MAAŞ PROMOSYONLARI SÖZLEŞMESİ'NE TEPKİ GÖSTERDİ

        - EĞİTİM-BİR-SEN KAYSERİ 2'İNCİ ŞUBE BAŞKANI MEHMET AKGÜN:

        - "EĞİTİM ÇALIŞANLARINA VERİLEN BANKA MAAŞ PROMOSYONLARI SÖZLEŞMESİ TAM BİR FİYASKOYLA SONUÇLANMIŞTIR"

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : İSMAİL SEYMEN

        KAMERA : İSMAİL SEYMEN

        KAYSERİ (İHA) - Eğitim-Bir-Sen Kayseri 2'inci Şube Başkanı Mehmet Akgün Erciyes Üniversitesi ve bakalar arasında yapılan promosyon anlaşmasına tepkilerini dile getirerek " Son zamanda yapılan promosyon ihalesi bizleri derinden üzmüş, büyük bir hezimete uğratmıştır. İnsanca yaşama onurumuzu zedelemiştir" dedi.

        Akgün ihalenin beklentilerinin altında kaldığını vurgulayarak " Eğitim çalışanlarına verilen banka maaş promosyonları sözleşmesi tam bir fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Deyim yerindeyse dağ fare bile doğurmamıştır. Üniversitemizde görev yapan yaklaşık 6 bin çalışana reva görülen promosyon, 3 yıllığına toplam bin 650 TL gibi komik bir rakamda kalmış ve geçen dönemde yapılan ihaleden 700 TL zarara uğratılmıştır" ifadesini kullandı.

        Eğitim-Bir-Sen olarak üyelerinin haklarını hiçbir zaman hiçbir kişi ve kuruma yedirmeyeceklerini vurgulayan Akgün "Eğitim çalışanlarının gerçek savunucusu olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur Sen olarak imzalanan Banka Maaş Promosyon Sözleşmesi ile ilgili her türlü hukuksal süreci işleteceğimizi sadece üyelerimizin değil tüm eğitim çalışanlarının hak ve çıkarlarını korumak için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz" şeklinde konuştu.

        Akgün bankaların tavırlarına karşı eğitim çalışanları olarak gereken tepkiyi vereceklerini ifade ederek "Kayseri Merkez postanesinde hesap açtıracağız. Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne başvurarak bundan sonra maaşlarımızın anlaştıkları bankalara değil postanede açmış olduğumuz hesap numaralarına yatırılmasını talep edeceğiz" dedi.

        Basın açıklamasının ardında Eğitim-Bir-Sen 2'inci Şube Üyeleri banka kartlarını kırarak tepkilerini gösterdi.

        (AÖ-Y)

        03.12.2015 14:28:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler