Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ATSO AFYONKARAHİSAR'IN 2015 KASIM AYI İHRACAT RAKAMLARINI AÇIKLADI

        GÖKTEN CEYLAN

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ATSO) yapılan yazılı açıklamada, kentin Kasım ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 düşüşle 25 milyon 940 bin dolar olarak gerçekleştiği aktarıldı.

        Konu ile ilgili ATSO'dan yapılan yazılı açıklamada, 2015 yılı Kasım ayında 75 ülkeye ihracat yapıldığı, ancak geçen yıla göre ihracat yapılan ülke sayısının fazla olmasına rağmen bu yıl ihracat rakamlarında düşüş olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer verildi:

        "Kasım ayında Afyonkarahisar'dan toplam 75 farklı ülkeye ihracat yapılmıştır. En çok ihracat yaptığımız ilk 5 ülke sırasıyla Irak, Amerika Birleşik Devletleri, Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa ve Birleşik Krallık'dır. Kasım ayında Irak'a yapılan ihracatta yüzde 29,4 oranında düşüş gerçekleşmiştir. Bu düşüşle Irak'a 6 milyon 578 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilmiştir. İkinci sırada yer alan Amerika Birleşik Devletleri'ne Ekim ayında ihracat yüzde 63,2 artarak 5 milyon 937 bin dolar olmuştur. Çin Halk Cumhuriyeti'ne yaptığımız ihracat son aylarda düşüş eğilimindeydi fakat Kasım ayında artış görülmüştür. Yüzde 2,5 artan ihracatımızın tutarı 2 milyon 660 bin dolardır. Fransa'ya ise yaptığımız ihracat Kasım ayında yüzde 48,5 artarak 1 milyon 765 bin dolar olmuştur. Kasım ayında ihracatta en çok artışın yaşandığı ülke ise yüzde 392 oran artışla Kuveyt olmuştur, ihracat değeri ise 415 bin dolardır. Son 2 ay olduğu gibi kasım ayında da mermer ihracatında artış gerçekleşmiştir. Çoğunluğu mermer olan madencilik ürünleri sektörü ihracatı yüzde 19,6 oranında artmıştır. Kasım ayı ihracatı bu artışla 15 milyon 763 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. Kasım ayında en çok ihracat artışının yaşandığı sektörler ise makine ve aksamları ile tekstil sektörü olmuştur."

        (GC-

        03.12.2015 14:40:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler