Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YÖRÜKLERDEN KEPEZ-SANTRAL PROJESİ'NE DESTEK

        ANTALYA (İHA) - Antalya'da yapılacak olan 'Kepez Santral Mahalleri Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında çalışmalar devam ediyor. Projeye, Yörüklerden de destek geldi. Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Kepezlilere piyango vurduğunu söyledi.

        Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, dernek üyeleri ile birlikte Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde projenin hayata geçmesi için ön protokol imzaladı. Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bir an önce hayata geçebilmesi için ön protokole imza koyduklarını belirten Abdullah Duman, "Kepez Mahallesi'nin tapu sorunu biz doğmadan önce de vardı, hala var. Ama bu anlamda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in projesi, Kepez halkı için piyango niteliğindedir. Kepezlilere piyango vurdu diyebiliriz" diye konuştu.

        YAŞANABİLİR BİR KEPEZ İÇİN İMZA ATIN

        Kepez'in sorunlarının ancak kentsel dönüşüm projesi ile çözülebileceğini vurgulayan Duman, "Buna da Başkanımız Menderes Türel cesaret etti. Halkımız da teveccüh etti. Halkımız daha çok gayret göstermeliler. Onlar da gelip mutlaka imzalarını atmalılar. Bu mahallelerin kent kültürünü geliştirip daha yaşanabilir bir yer haline gelebilmesi için herkesin bir an önce imzalarını atmaları gerekiyor. İnşallah hayırlı uğurlu olur" şeklinde konuştu.

        ANTALYA'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

        Yetkililer, projenin gerçekleştirileceği alanda 3 bin 242 hak sahibi bulunduğunu belirtti. Proje kapsamında vatandaşlarla bilgi veren yetkililer, "Proje ile yeşil alanları bol, meydanları bol, her türlü sosyal imkânı olan bir yaşam alanı inşa edilecek. Vatandaşların mülkleri en az 2-3 kat değerlenecek. Projenin hayata geçmesi için ön protokol aşamasının sona ermesi gerekiyor. Protokol aşamasında vatandaşın yoğun ilgisi var. Şuana kadar 1300 kişi ön protokol imzaladı. Yoğun ilgiden dolayı imzaların Aralık ayının ikinci haftasında biteceğini tahmin ediyoruz."

        03.12.2015 14:45:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler