Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE'DE DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

        RECEP ERGİN

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

        Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi öğrencileri ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi üyeleri tarafından hazırlanan el emeği göz nuru eserlerin sergisinin açılışı yapıldı.

        Etkinliğe Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, eşi Gülsen Çimen, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, kamu kurum müdürleri, engelli vatandaşlar, özel eğitim merkezlerinde okuyan öğrenciler ve aileleri katıldı.

        Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nin özel öğrencileri tarafından hazırlanarak sahneye konulan skeçler, şiir dinletileri, mektup seslendirmeleri, solo ve koro şarkıların yer aldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

        "ENGELLİLERE YARDIMCI OLMAK DÜNYA İNSANLIĞININ GÖREVİ"

        Etkinlik sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Yücel Yavuz, herkesin bir gün engelli adayı olduğunu belirterek, engelli insanların hayatını kolaylaştırmak, onların da hayatın bir parçası olduğundan hareketle, onlara yardımcı olmanın her Türk vatandaşının olduğu gibi dünya insanlığının da görev olduğunu söyledi.

        "ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ"

        Engellilere yardımcı olmak ve onların sorunlarını çözmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli Hizmetleri Genel Müdürlüğü bulunduğunu anımsatan Vali Yavuz, "Bütün kamu kurumlarına da görevler verilmiş durumda. Bu yönde Gümüşhane'mizde de gerek mahalli idareler gerek genel idareye bağlı kuruluşlar tarafından engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, varsa onların önünde fiziki engelleri kaldırmak tabi ki fiziki olmayan engelleri kaldırmak da önemli elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda belediye başkanımız da mahalli anlamda imkanlarını kullanıyor. Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü talep gelmeden yapılabilecek ne varsa yapılması hususunda en iyi şekilde gayret gösteriliyor. Bu gün programı sergileyen arkadaşlarımız da bakım ve rehabilitasyon merkezi fiziki mekan olarak mükemmel. Orada kalan belirli özelliklerde sıkıntıları olan arkadaşlarımızın her türlü eksiklikleri en iyi şekilde karşılanıyor" dedi.

        "ENGELSİZ BİR DÜNYA, ENGELSİZ BİR TÜRKİYE TEMENNİ EDİYORUZ"

        Engelliye hizmet noktasında kamu adına hiçbir sınır tanımadıklarını vurgulayan Vali Yavuz, şunları kaydetti: "Ödenek ve personel sıkıntısı gibi hiçbir eksiğimiz yok. Bu manada memnuniyetlerini görüyorsunuz. Bu yönüyle engellilerle ilgili ülkemizde çok güzel gelişmeler oldu, oluyor ve olacak. İnşallah engelsiz bir dünya, engelsiz bir Türkiye temenni ediyoruz bu konuda gayret ediyoruz. Bu engelli olan vatandaşlarımızda kolaylıklar diliyorum her zaman onların istek ve ihtiyaçlarını karşılama hazırız. Bunu her platformda da dile getiriyoruz, onlar da biliyorlar. Bu yönüyle rahat olmalarını ben diliyorum her zaman kapımız açık, onlara da kolaylıklar diliyoruz."

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lüfti Düz ise Gümüşhane'de özel duruma sahip kadınlara yönelik olarak Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve bu merkeze bağlı 3 adet umut evi bulunduğunu söyledi. Düz, 1 Aralık tarihi itibariyle Gümüşhane'de toplam bin 440 engelli bakıcısına bir milyon 187 bin 408 TL ödeme yapıldığını kaydetti.

        (RE-ÖS-Y)

        03.12.2015 14:45:49 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler