Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIZILAY EKİBİ OKULLARDA KAN ALDI

        YASİN CAN

        AKSARAY (İHA) - Aksaray'da Kızılay ekibi okulları gezerek kan topluyor.

        Kayseri Kızılay Kan Bağış ekipleri Aksaray'da okulları gezerek, 4 gün boyunca okullarda kan topladı. Kızılay ekibi, okul personelinden velilere ve 18 yaşını dolduran öğrencilerden kan alırken, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal'da kan vererek Kızılay'a destek oldu. Kızılay ekibi, Salı günü Selime Ali Abay İlkokulu, Çarşamba gün Kamber Demir Anadolu Lisesi, Perşembe gün Atatürk Lisesi'nde kan toplarken, son olarak bugün Hasandağı Ortaokulu'nda kan toplamaya başladı.

        Kızılay yetkilileri, okullarda veliler ve okul personelinden kan aldıklarını belirterek, "Liselerde 18 yaşını doldurmuş olan öğrencilerimizde kan verebiliyor. Her kişiden 1 ünite kan alıyoruz. 1 ünite kan da 3 ana bileşene ayrılarak 3 hastaya şifa oluyor. Her bağışçı için de Kızılay olarak bir adet fidan dikiyoruz. Okullardan gelen talebe göre gelerek kan topluyoruz. Vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz"dedi.

        Kan bağışında bulunarak Kızılay'a destek veren Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ise tüm vatandaşları kan vererek hayat kurtarmaya davet etti.

        (YC-AH-Y)

        03.12.2015 14:56:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler