Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN ÇELİK ENGELLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

        MANİSA (İHA) - Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü nedeni ile Öğretmen evinde engelli vatandaşlar ile bir araya geldi.

        3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü nedeni ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Özel İş Eğitim Merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Öğretmenler evinde düzenlenen programa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik' in yanı sıra, Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Songüler, Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Selami Pazar, Yunusemre Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Çengel, Özel İŞ Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Murat Ceylan, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, çok sayıda engelli öğrenci ve veli katıldı.Kent Konseyi olarak Engelliler Meclisi yönetiminde her engel grubundan yönetim kurulu üyesi bulundurduklarını ifade eden Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Selami Pazar "3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile bu gün bu organizasyonda sizlerle bir araya gelmek istedik. Programımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan değerli Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak yönetimimizde her engel grubundan arkadaşlarımız var. Biz bir ekip olarak çalışıyoruz. Biz Kent konseyi olarak 1. Yılımızı doldurmak üzereyiz. Sayın Başkanımız Ömer Faruk Çelik sayesinde engellilere erişim noktasında en büyük başarıyı gösteren Belediye bizim belediyemizdir. Bizler Engelliler Meclisi olarak Başkanımızın kapısına her gittiğimizde bir önceliğimiz olmuştur. Hiçbir zaman kapıda beklemedik. Kendisine ilk ziyaretimizde Engelliler için park yapılması ile ilgili dosya verdiğimizde bize 'sizler merak etmeyin en yakın zamanda bunu yapacağız'. Belediyemiz daha 1 yıllık bir belediye olmasına rağmen Şehzadeler ilçemizde 16 adet engelsiz parkın çalışması başlamış durumda. İnanıyorum ki Belediye Başkanımız biz engellilere çok güzel hizmetler sunacaktır. Değerli Belediye Başkanımıza engellilere vermiş olduğu hizmetler nedeni ile çok teşekkür ediyorum" dedi.

        "ŞEHZADELER HER ZAMAN DESTEKÇİMİZ OLDU"

        Engelliler olarak Şehzadeler Belediyesinden her taleplerinin karşılandığını ifade eden Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız "3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Sayın Belediye Başkanımıza bu yemek organizasyonu için çok teşekkür ediyorum. Kendisinde ne zaman destek istediysek, Belediyenin hiçbir imkânını bizlerden esirgememiştir. Bu konuda kendilerine minnettar olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu konuda tüm yönetim kurulu üyelerimiz adına Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

        "HER ZAMAN ENGELLİLERİMİZ VE AİLELERİNİN YANINDAYIZ"

        Şehzadeler Belediyesi olarak Engellilere hep pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Öncelikle bu gün bizleri kırmayarak davetimize icabet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu gün 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü, bizim inancımıza göre dünya hayatı bir imtihan hayatıdır. Herkes' in farklı farklı imtihanları vardır. Allah'ın insanlara vermiş olduğu engeller de bir imtihan vesilesidir. Hem engellilerimiz, hem onların yakınları ve engellilerin hayatını kolaylaştırmakla yükümlü olan yöneticiler açısından bu bir sınavdır. Dünya da her şey geçicidir. Refahı da, mutluluğu da, darlığı da gececidir. Sonsuzluk alemini, Ahireti düşündüğümüzde ne kadar kısa olduğunu daha iyi idrak edebiliriz. Ama şüphesiz ki Dünya da üzerimize düşenleri yapmakla, sınavlarımızı alnımızın akıyla vermekle görevliyiz. Bu noktada da biz yeni kurulmuş bir belediye olarak hep engellilerimizin, engelli ailelerimizin yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu bizim asli bir görevimizdir. Biz kadınlarımıza, şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve engellilerimize pozitif ayrımcılık yaptık. Bundan sonra da pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Bize yol gösteren, bize bu konuda katkılar sağlayan sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine teşekkür ediyorum. Engelli ailelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

        "EN BÜYÜK ENGEL ZİHİNLERDE OLUŞAN ENGELDİR"

        Tüm engellerin aşılabileceğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Bizlere gelerek eksiklikler ve yapılması gerekenleri söyledikleri içi, programlarımıza katıldıkları için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum Özel İş Eğitim Uygulama Merkezi ile bir protokol imzaladık ve oradaki öğrenci kardeşlerimizin yetiştirdiği çiçekleri satın alıyor parklarımıza dikiyoruz. Hediyelik eşyalarımızı zihinsel engelli çocuklarımız üretiyor. Protokolden misafirlerimiz geldiğinde hediyelerimizi içine koyduğumuz sandıklar sizlerin üretmiş olduğu sandıklar. Eğitime önem verilince neler yapıla biliyor, neler başarıla biliyormuş onun çok güzel bir göstergesidir okulumuzda ki çalışmalar. Bu okulumuzda ki tüm öğretmenleri yürekten kutluyor, tebrik ediyorum. Bütün engeller kalkabilir, yete ki zihinlerde bir engel olmasın, yoksa bütün engeller kalkar hayat engelsiz ve kolay bir hale rahatlıkla getirile bilir. Bir yandan da eğitim çalışmaları ile toplumda zihinde oluşan engelleri de hep birlikte kaldırmalıyız. Engelli rampalarının önüne araç parkeden sürücülerimiz bir empati kura bilmeli. Oradan geçecek engelli vatandaşı düşünmeli ve bu kural ihlalini yapmamalı. Buda hepimizin görevi. Sivil toplumuyla, Öğretmenleriyle el birliği ile bunları başaracağız. İnşallah daha güzel günlerde bir arada olacağız. Hükümetimiz engellilerimize her türlü desteği çok şükür veriyor. Sahipsiz bırakmıyor, bu ülkenin tüm vatandaşlarının sahipsiz olmadığı gibi engellilerimizde sahipsiz değildir" dedi.

        (AY-Y)

        03.12.2015 14:56:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler