Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ DÜZGÜN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNDE ENGELLİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

        KAYSERİ (İHA) - Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programında engelli vatandaşlar ile bir araya geldi.

        Özel bir otelde Kayseri Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kahvaltı programına Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün'ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş ve eşi Selen Aktaş, Kaymakamlar Ali Candan, Erkaya Yırık, Zekeriya Güney, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Uysal, Belediye Başkanları Ahmet Çolakbayrakdar, Mustafa Palancıoğlu, Doğan Ekici, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz ile Kayseri Valiliği'ne bağlı kurumların il müdürleri katılarak, engellileri bu özel günlerinde yalnız bırakmadı.

        Kayseri'de faaliyet yürüten 28 engelli derneğinden 300 engelli vatandaşın katıldığı programda konuşan Vali Düzgün, böylesine önemli bir günde engelliler ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, böyle günlerin engellileri anlama ve onların sorunlarına çözüm bulma adına fırsat sunduğunu ifade etti.

        Vali Düzgün, değişik vesilelerle engellilerle bir araya geldiklerini ve onları sosyal hayata kazandırıcı pek çok projenin öncüsü ve takipçisi olduklarını hatırlatarak, "Özellikle son on yılda engellilere yönelik gerçekleştirilen çalışmalarla, engelli vatandaşlarımızın iş hayatına, sosyal yaşama kazandırılması sağlanmıştır" dedi.

        Kayseri'de yaklaşık 70 bin engelli vatandaşın bulunduğunu hatırlatan Vali Düzgün, kamu kurum ve kuruluşlarında engelli vatandaşların sorunlarını anlamaya ve çözüm bulmaya yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

        "Engellilerimizin, sosyal etkinliklere katılımının sağlanması ve iş yaşamına kazandırılabilmesi adına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz başa olmak üzere bütün kamu kurumlarımızın, onların ihtiyaçlarına cevap vermek, isteklerini yerine getirmek bakımından çok ciddi gayretler içerisinde olduklarını biliyoruz. Bütün kamu kurumlarımızda engellilerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çok değişik kurslar, projeler hazırlanıyor ve kamu personelimiz de bu kurslara ve farklı projelere ortak olarak bu çalışmalara katkıda bulunuyorlar. Örneğin işitme engelli vatandaşlara yönelik hemen hemen bütün kamu kurumlarımızdaki personele işitme dili eğitimi verildi. Engelli vatandaşlarımızdan ağır durumda olup evde bakım hizmeti almak zorunda olanlara da devletimiz gerçekten son yıllarda ciddi imkânlar sağlıyor. Kayseri'de yaklaşık 6 bin 500 vatandaşımıza ve maddi durumu yerinde olmayan ailelerine evde bakım hizmeti karşılığında yılda 65 milyon liraya yakın önemli bir destek verilmektedir. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza sağlanan çok farklı sosyal ve ekonomik haklarda var. Onların toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilmesi için gerek belediye araçları gerekse diğer taşıma araçlarından faydalanabilmesi için de Kayseri'de yaklaşık 18 bin engelli vatandaşımıza ücretsiz ulaşım imkânı sağlayacak kimlik kartı düzenlenmiştir. Toplu taşım araçlarımızdan özellikle Büyükşehir Belediyemize ait olan otobüs ve tramvaylardan da yaklaşık 110 tanesi engelli vatandaşlarımızın ulaşımına imkân sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. İş-kur Müdürlüğümüz aracılığıyla bir meslek edinme ihtiyacı olan ve çalışabilecek durumda olan engelli vatandaşlarımız için hem kendi işini yapabilecekleri hem de diğer işlerde çalışabilecekleri farklı kurslar düzenlenmektedir. Engelli vatandaşlarımızın işe yerleştirilmeleri konusunda Kayseri'de 3 bine yakın engelli vatandaşımıza iş imkânı sağlanmıştır. Engelli vatandaşlarımızın iş hayatına kazandırılmasının ekonomik anlamından ziyade onlara manevi destek anlamında önem arz etmektedir."

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen programda engelli vatandaşları ve kendilerini yalnız bırakmayan başta Vali Düzgün olmak üzere katılan davetlilere teşekkür ederek, engellilere yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalara değindi.

        Kendisi de işitme engelli olan ve Snowboard'da Bölge 1.'si ve Türkiye 3.'sü bir sporcu olan Mimar Aslı Azman'ın da konuştuğu programın devamında, engelliler tarafından hazırlanan solo müzik performansları, şiir ve skeç gösterisi davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

        (AÖ-Y)

        03.12.2015 14:56:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler