Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE'DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

        MÜCAHİT BİLGİ

        NİĞDE (İHA) - Niğde Sakatlar Derneği 3 Aralık Engelliler gününü nedeniyle bir program düzenlendi.

        Sakatlar Derneği Niğde Şubesinde düzenlenen programa katılanlar Engellilere çiçek verdi. Programa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürü Harun Koca, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, engelliler ve aileleri katıldı.

        Programda Engellilerin yaşadığı sorunlarla ilgili konuşan Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Başkanı Songül Çalışkan, İçinde bulunduğumuz koşullarda ihtiyaçlar bakımından henüz istenilen düzeye ulaşılmadığını söyledi.

        Başkan Çalışkan konuşmasında şunları söyledi;

        "Ülkemizdeki mevzuat kısmen bu sözleşme hükümleri çerçevesinde yenilenmiştir. Yaşanan bu gelişmeler, bizleri sevindirmektedir. İçinde bulunduğumuz koşullar düşünüldüğünde ihtiyaçlarımız bakımından henüz istediğimiz düzeye ulaşamadığımız da bir gerçekliktir. Birleşmiş Milletler, 2015 Dünya Engelliler Günü için 3 temel başlığı öne çıkarmaktadır. Bunlar; Kentleri herkes için kapsayıcı ve erişebilirlik yapılması, Engellilere ilişkin veri ve istatistiklerin iyileştirilmesi ve Toplumda görünmez durumdaki engellerin koşullarının iyileştirilmesi gerekmektedir" dedi.

        Çalışkan, " Bizler atılan her olumlu adıma sarılmalı ve onların daha da geliştirilmesi için birlikte çaba sarf etmeliyiz. Engellilere ve ailelerine verilen maaşlar, asgari ücretlerin artırmasıyla kısmen artacaktır. Bu en azından geçim koşullarımızı düzeltmemiz açısından olumludur. Bununla birlikte eksiktir. Çünkü mevcut sistem engelliyi ve ona bakmak zorunda ailesine asgari yaşam koşullarının altında bir gelirle yetinmek durumunda bırakmaktadır. Gelir testi sistemi bazı yönlerden düzelmeler sağlamakla birlikte kimi yanlış uygulamalar engellilerin mağdur olmasına, ödeyemeyecekleri sosyal güvenlik primi borçlarıyla karşı karşıya kamalarına yol açabilmektedir. Sıkıntı çektiğimiz bir diğer konu ise, Sağlık Uygulama Tebliği ile sağlık hizmetlerinden yaralanma koşullarımızın sürekli değiştirilmesidir. Bu konuda bir istikrar sağlanamamaktansa, bu da sağlık hizmeti alan engellileri zor durumda bırakabilmektedir. Elbette ülkemizdeki gerilimli ortam ve Suriye'deki gelişmeler, bizleri kaygılandırmaktadır. Savaşların, can kayıplarıyla beraber engelli nüfusu da artışı anlamına geldiğini biliyoruz. Bu nedenle ülkemizde ve dünyada barış olmasını umut ediyoruz" diye konuştu" diye konuştu.

        Programda bir konuşma da Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptı. Engellilerin 365 gün yanlarında olacağına bir kez daha vurgu yapan Akdoğan konuşmasında şunları söyledi; "Şunu bilmenizi istiyoruz bizim gönlümüz her zaman burada. Bize göre bugün sadece sembolik olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü anılsa da biz 365 gün tüm engelli kardeşlerimizi anıyoruz. Niğde Belediyesinin ve tüm kamu binalarının kapıları sizlere açıktır.inşallah her zaman sıkıntılarını çözmek için uğraşacağız. Engelsiz bir Dünya, Engelsiz bir Türkiye ve Engelsiz bir Niğde olmasını temenni ediyorum" dedi.

        Konuşmalardan sonra engellilerin düzenlediği eğlence programına geçildi.

        (YE-AÖ-Y)

        03.12.2015 15:03:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler