Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        112 ACİL SERVİS EKİPLERİ, "YAŞAMA YOL VER" STANDI AÇTI

        YASİN ESEN

        NİĞDE (İHA) - Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle "Yaşama Yol Ver" Projesi'nin tanıtım standı açıldı.

        Kent Meydanına stant açan 112 Acil Sağlık Müdürlüğü personelleri yoldan geçen araçları ve vatandaşları bilgilendirerek, broşür, şapka, araç koku giderici hediye etti.

        Yücel yaptığı açıklamada: "Sağlık Bakanlığımızca sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, acil sağlık hizmetlerinin sunumunda "112 Acil Çağrı Hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi" konularında 2015 yılının ikinci yarısında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla medya kampanyası başlatıldı. 01-07 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olması münasebeti ile İlimiz Kent meydanında Stant açarak

        halkımızı bilgilendiriyoruz. Acil Sağlık Hizmetleri 1 adet (A1) 18 adet (A2) ve 1 adet C' (motorize) tipi olmak üzere 20 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve 32 Adet Acil Sağlık Ambulansı ile hizmet vermektedir. Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarınca 2014 yılında 34 bin 745 - 2015 yılı Ekim ayı itibari ile 27 bin 533 hastaya ulaşılmıştır. 112 ortak çağrı merkezinin gereksiz yere aranmaması, ayda yaklaşık 53 bin çağrı geldiği, bununda yaklaşık 30 binin asılsız çağrı olduğu, acil 112 acil telefonlarının gereksiz yere meşgul edilmemesi, bir gün 112 acil hizmetlerine bizim veya bir yakınımızın ihtiyacı olacağını unutmayalım" dedi.

        Ülkemizde, 2 bin 186 adet 112 acil yardım istasyonu, 4 bin 500 civarında 112 acil yardım ambulansı, 17 adet helikopter ambulans, 3 adet uçak ambulans. 4 adet deniz ambulans, 232 kar paletli ambulans, 20 adet kar küreyici ambulans ve 60 adet motosikletli acil müdahale ekibi, ile 112 acil sağlık hizmetleri verildiğini anlatan Yücel: " Ülkemizde, 2014 yılında 112 acil yardım ambulanslarıyla taşınan vaka sayısı toplam 4 milyon 27 bin 215'dir.

        Kampanya çerçevesinde; İl Sağlık Müdürlüğümüzce Ekim ve Kasım ayı içerisinde 5 Anaokulu, 5 İlkokul, 2 ortaokul ve 2 Lise olmak üzere toplam 14 okulda 5 bin öğrenciye kampanya kapsamında eğitimler verilmiştir. Öğrencilerin ve toplumun eğitimi, bilgi ve bilinçlendirme faaliyetleri yıl boyunca yerel televizyon ve gazetelerde, billboardlarda, halk otobüslerle rinde konuyla ilgili film ve mevcut yayınlarla devam edilecektir. Ayrıca 112 Acil Sağlık Hizmetleri Medya Kampanyası kapsamında, Atatürk meydanında Stantlar açılarak halkın yoğun olarak bulunduğu Alış veriş Merkezleri, kent meydanı vb. yerlerde halkın bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin bir gün bize ve yakınlarımıza da gerek olabileceğini düşünmeliyiz" şeklinde konuştu.

        (YE-AÖ-Y)

        03.12.2015 15:19:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler