Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK'TA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

        ERTUNÇ ÖZTÜRK

        UŞAK (İHA) - Uşak'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

        Uşak Sakatlar Derneği'nin düzenlediği yürüyüşe, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Belediye Meclis Üyeleri, STK'lar ve vatandaşlarda destek verdi. Uşak Belediyesi önünden Atatürk Anıtına kadar yürüyen kalabalık grup adına basın açıklaması yapan Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük, "Dünya'da tahminen 1 milyardan fazla, ülkemizde ise yine tahminen 9 milyon dolayında engelli yaşamaktadır. Engelliler sosyal ve siyasi katılımda olduğu kadar ulaşım, istihdam ve eğitim alanlarında da toplumun diğer kesimleriyle eşit koşullara sahip değildir" dedi.

        Belediye olarak, engelli vatandaşlar için engelsiz bir yaşam biçimi oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Uludağ, " Belediye olarak engelli kardeşlerimize, daha kolay yaşam imkânı sunmaya gayret gösteriyoruz. Buradaki hiç kimse yarını bilemez, belki bizlerde yarın engelli kalabiliriz" dedi.

        "BENİMLE 5 DAKİKA EMPATİ"

        Dünya engelliler günü dolayısıyla "Benimle 5 dakika empati" konulu engel parkurunda, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ'ın gözleri bağlanarak görme engelli vatandaşlarımızın yolda yürür iken çektikleri zorluklar gösterildi. Ayrıca vatandaşlar ile birlikte ise tekerlekli sandalyede tenis oynamanın zorlukları ve koltuk değnekleri ile yürümenin zorlukları gösterildi.

        (EÖ-MB-İK-Y)

        03.12.2015 15:24:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler