Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU SAYFADA PAYLAŞILANLAR TAMAMEN ÜCRETSİZ

        - ÖZGÜR DÖNÜŞÜMLE DAYANIŞMA SAĞLANIYOR

        MUSTAFA KAPLAN

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de, facebook sayfasında oluşturulan 'Özgür Dönüşüm Eskişehir' adlı grup, insanların kullanılabilirliğini yitirmemiş eşyaları ihtiyacı olan kişilere ulaştırıyor.

        Binlerce kişinin üye olduğu facebook grubunda kullanıcılar, kullanmadıkları eşyaları bu sayfa sayesinde o eşyalara sahip olmak isteyenlere tamamen ücretsiz olarak veriyor. Grubun amacı, hala kullanılabilir olan eşyalara değerini vermek, üretilmiş olanı kullanmakla gereksiz tüketimi azaltma ve daha az üretime sebebiyet vermekle birlikte dünya üzerindeki zararlarını azaltmak. Kişiler böylelikle hem ihtiyaç duyulmayan eşyalardan kurtuluyor hem de birbirleriyle dayanışma halinde oluyor. Özellikle öğrencilerin yoğun olarak kullandığı sitede, "Teklif" veya "Talep" yazılarak, ihtiyaç duyulan ya da ihtiyaç fazlası eşyalar görsellerle paylaşılıyor.

        Konuyla ilgili açıklama yapan Özgür Dönüşüm Eskişehir adlı facebook sayfası kurucularından Ertan Öncü, sitenin temel amacının ihtiyaç fazlası eşyaların, buna ihtiyaç duyan insanlara ulaştırılması olduğunu söyledi. Öncü, "Eşyaların çöpe gitmemesi ve geri dönüşüm amaçlı kurulan sayfa zamanla insanların birbirleriyle dayanışmasına döndü. Talep yazan kullanıcılar, neye ihtiyacı olduğunu, teklif yazan kullanıcılar ise, kullanılabilirliğini yitirmemiş eşyalarını grup sayfası aracılığıyla paylaşıyor. Öğrenci, çalışan gibi her kesimden insan facebook'ta kurduğumuz siteyi kullanıyor ve zamanla daha fazla kişi grubumuza üye oluyor" ifadelerini kullandı.

        (MK-KÇ)

        03.12.2015 15:31:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler