Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNA ÇİFTİ ENGELLİLER KOORDİNASYON MERKEZİ'NİN SERGİSİNİ GEZDİ

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi'ndeki engelli kursiyerlerin yaptığı eserlerden oluşan resim ve takı sergisi, bir alışveriş merkezinde açıldı.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında açılışı yapılan sergiyi gezen Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, hediyelik eşyadan tablo çalışmalarına kadar birçok ürünün yer aldığı sergiyi çok beğendiklerini söyledi. Görme engelli İlker Ertuğrul'un yaptığı Odunpazarı Evleri resmini çok beğenen Vali Tuna, "İlker, bize görmenin hiçbir şeye engel olmadığını, görmeyen insanların da resim yapabildiğini kanıtlamış oldu. Valiliğimizin Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde engelli vatandaşlarımızın ilgi ve yeteneklerine uygun programlara katılarak güzel eserler ürettiklerini bizlerde sevinerek izliyoruz" dedi.

        Eşi Pervin Tuna'yla birlikte engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya çalıştıklarını bildiren Vali Tuna, "Onlara elimizden geldiğince destek vermek bizim görevimizdir. Engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmeleri açısından bu tür düzenlenen kültürel ve sanatsal faaliyetlerin artırılması bizim en büyük arzumuzdur" diye konuştu.

        DAHA GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAK

        Resim yapmayı, bir şeyler yaparak insanlara örnek olmayı çok istediğini dile getiren İlker Ertuğrul ise, Vali Tuna'nın ve eşi Pervin Tuna'nın kendisine göstermiş olduğu ilgiden çok memnun kaldığını söyledi. Görme engellilerinin kullandığı harf tahtası ile yapmış olduğu "Odunpazarı Evleri" resmini Vali Tuna ve Eşi Pervin Tuna'ya hediye eden Ertuğrul, daha güzel çalışmalar yapmak istediğini kaydetti.

        (MSY-KÇ)

        03.12.2015 15:35:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler