Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIZILAY AFET BİLİNCİNİ YAYGINLAŞTIRIYOR

        - TÜRK KIZILAYI ADANA ŞUBE BAŞKANI SAYGILI:

        - "DEPREMDEN EĞİTİMLE KORUNULUR"

        ADANA (İHA) - Kızılay, öğrencilerde deprem bilincini geliştirmek, olası bir doğal afetin en az hasarla atlatılmasına katkı sunmak amacıyla eğitim seferberliği düzenledi.

        Eğitim seferberliği kapsamında, Türk Kızılay Adana Şubesi tarafından Sabancı Meslek Teknik Anadolu Lisesi ve Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrencilere 'Depremden Korunma' konulu konferans verildi. Kızılay Şube Müdürü Meltem Küçükgül ile deprem eğitmeni Emine Şahin tarafından verilen konferansta, depremin oluşumu, nedenleri, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgi aktarıldı.

        Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise Türkiye'nin, coğrafi konum olarak deprem kuşağında yer aldığına dikkati çekerek, "Meydana gelen deprem felaketleri ciddi boyutlarda can ve mal kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle olabilecek depremlerden en az şekilde etkilenip, can ve mal kaybını en aza indirmenin yollarından bir tanesi de toplumun her kesiminde deprem bilincini oluşturmaktır. Bu bilinci oluşturmanın en önemli yollarından bir tanesi de eğitimdir. Hedefimiz ütün toplumdur. Toplumun bütün kesimlerini bu eğitimlerden almaya davet ediyorum.Afet gelmeden bizler hazır olalım'' dedi.

        Saygılı, Kızılay olarak, başta deprem olmak üzere doğal afetlere karşı, başta çocuklar, bütün halkı bilgilendirme çabasında olduklarını bildirdi. Saygılı, sivil toplum kuruluşları, kumu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda benzer eğitimlerin süreceğini kaydetti.

        (NPR-Y)

        03.12.2015 15:40:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler